Laura Ciobeica a scris:
In termen de 60 de zile de la data autorizarii, interpretii si traducatorii vor depune la tribunalul in circumscriptia caruia domiciliaza cererea de inregistrare, la care vor atasa autorizatia de traducator si interpret, in original si copie, specimenul de semnatura si modelul stampilei. (Art. 5 alin.I-Regulamentul de aplicare a Legii 178/1997 cu modificarile si completarile ulterioare)"
Nelamurirea mea era daca aceasta inregistrare la Tribunal conditioneaza desfasurarea activitatii mele ca colaborator in domeniul traducerilor cu notariatele sau cu alte institutii?
Inteleg ca ati solicitat inregistrare la ministerul Justitiei. Sigur ca ei v-au trecut intrun registru cu date de contact ca sa colaborati in caz de nevoie. Nu cred ca angajamentul catre Min. Justitiei va conditioneaza colaborarea cu notariltele. Dar va mai interesati. Poate ca da.
... daca sunt obligata sa ma prezint la Tribunal de cate ori instantele judecatoresti imi solicita serviciile?
Dvs. va prezentati la Tribunal de cate ori aveti disponibilitate si necesitati de castig. O activitate autorizata nu presupune subordonare ci doar colaborare benevola in masura disponibilitatii. Angajatii Min Justitiei "trebuie sa spuna la toate solicitarile " da, am inteles se face".
Presupun ca Min. Justitiei nu va solicita sa averti Cod de integistrare fiscala pentru colaborare, ci doar va solicita servicii pe care vi le plateste conforma intelegerilor, va plateste impozitul cuvenit direct la finate si cu asta basta. Asa presupun. Mai intrebati.
Dar daca doriti sa lucrati cu alte firme sau institutii ori procedati la fel ca in cazul Min Justitiei ori va scoateti de la finante CIF cu am mentionat.