1. Imi puteti spune va rog care este pedeapsa maxima pentru inselaciune in forma agravanta (suma peste 200k ron) coroborat cu abuz in serviciu si fals daca autorul (dintre mai multi complici) nu si-a insusit nimic din bani,(insa o firma privata a fost pagubita cu suma de mai sus si nu se poate recupera nimic)?
2. Cu cit va scadea pedeapsa daca autorul nu are cazier, a colaborat cu organele oferind informatii despre complici si nu si-a insusit nimic din bani.
3. Dupa cit timp poate iesi pentru buna purtare si daca lucreaza in perioada detentiei?
suma peste 200k ron ,practic ce reprezinta ?
Art 215 Cod penal -Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate,in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 12 ani
Inselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi
Instanta de judecata ,suverana in solutionare poate aprecia circumstantele
Referitor la dupa cat timp poate iesi pentru buna purtare si daca lucreaza in perioada detentiei,este mai dificil de raspuns ,pentru ca exista posibilitatea ca in timpul detentiei sa intre in vigoare prevederile noului cod penal
În cazul concursului de infracțiuni se execută pedeapsa cea mai grea.
Potrivit dispozițiilor Codului penal, sancțiunea aplicată pentru înșelăciune în formă agravantă ( art. 215, alin. 5) este închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.
Nu am înțeles dacă este vorba de autor sau complice.
Și pentru complice pedeapsa este aceeași, dar instanța de judecată ține cont la pronunțarea sentinței de participația fiecăruia la săvârșirea faptei.
Ar putea obține o pedeapsă mai mică, în situația în care instanța va reține circumstanțe atenuante.
1. Suma de peste 200k ron este suma cu care a fost pagubita o societate si nu mai poate fi recuperata. Inteleg ca faptele cu sumele peste aceasta limita intra la forma agravanta, corect?
2. Inducerea in eroare a angajatorului propriu, banuiesc ca tot la aceasta "categorie" se incadreaza.
Cred ca este vorba despre unul dintre mai multi autori si complici.
3. Art 215 alin. 5) nu se coroboreaza si cu circumstantele atenuante de mai sus?
4. Ce prevede in principiu noul cod penal?