avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

situatia mea este urmatoarea: am o fetita de 4 ani dintr-o relatie de concubinaj, respectivul este inchis pt. trafic de persoane. eu am solicitat in instanta incredintarea minorei, nesolicitand nici macar pensia alimentara deoarece oricum nu are cu ce sa o plateasca.am plecat din tara si lucrez legal in grecia(am adaugat la dosar toate actele necesare pt a dovedi acest lucru).la fiecare 2 luni ma intorc in tara si stau o perioada de o luna poate chiar 2 in romania dorind ca fiica mea sa nu imi duca lipsa. la ancheta sociala desfasurata la adresa mea din c.i(casa parintilor mei) s-a constatat ca fetita traieste in cele mai bune conditii(am incercat sa ii ofer poate cat au 2-3 copii la un loc),neducand lipsa de nimic.am atasat la dosar hartiile prin care dovedesc ca in fiecare luna trimit bani(200pana la 500euro).inainte de plecarea mea am lucrat si in rom.fiind si in concediu prenatal. pe cealalta parte tatal minorei 2ani a fost inchis iar restul plecat in afara.precizez ca este si un om foarte violent cu toate ca nu l-am reclamat personal niciodata, au fost anumite reclamatii facute de parintii mei cand a fost chemata politia pt. scandalurile facute de el. din momentul in care am facut acest copil el poate mi-a dat in jur de 200euro in 4 ani. nu poate sa demonstreze prin nici un act ca a lucrat vreodata(nici nu a facut-o),sau ca are vreun venit propriu. acum se foloseste de domiciliul surorii lui aflata in alt oras pt ca ancheta sociala sa se desfasoare acolo, caci la adresa din c.i. nu ar putea demonstra ca are conditii de a creste un copil in comparatie cu locul unde creste fetita acum. cea mica este inscrisa la gradinita, are un program de viata adecvat varstei ei. precizez ca acum in instanta el invoca faptul ca actele ce demonstreaza faptul ca eu lucrez in afara tarii sunt false (aceste acte sunt semnate, stampilate, copiate in color si traduse fiind eliberate de politie,etc). ar putea el in vreun fel sa primeasca custodia? acest proces este din luna sept. si de fiecare data el il tot amana invocand fel de fel de prostii. va rog mult sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:21, 25 Martie 2010
Cred ca puteti sta linistita.
Oricat ar dura procesul tot veti castiga.
Draga mea lucrurile descrise tine sunt in totalitate in favoarea ta.Nu vad cum ar putea instanta sa incredinteze acestui asa zis "tata" minora.Traficul de persoane este o infractiune cu o periculozitate sporita asa ca nicidecum instanta nu va considera ca acest domn este demn de "increderea" incredintarii unui minor.Deci, este necesar sa argumentezi pe baza probatoriilor interesul major al minorului de a-ti fi incredintat tie ca mama avand in vedere ca parintele caruia i se incredinteaza minorul trebuie sa prezinte garantii atat morale cat si materiale.Daca invoca ca inscrisurile depuse de tine sunt false, sa demonstreze acest fapt, simpla afirmatie nu produce consecinte juridice, asa ca stai linistita din acest punct de vedere.N-ar fi rau sa angajezi avocat daca nu ai facut-o pana acum.
am angajat un avocat, dar nici nu va puteti inchipui felul in care acesta esta amenintat in sala de judecata(vei vedea tu ce o sa patesti cand ies de aici),pur si simplu vb cu doamna judecatoare fara nici un fel de respect. martorii pe care i-am prezentat in fata instantei sunt de varsta a2-a, considerand ca asa este mai indicat nedorind sa fie prezenta stiu eu vreo prietena de-a mea de aceeasi varsta eu avand25. el nu stiu sa aibe martori, tot ce face este sa amane procesul dintr-un termen la altul. in cazul in care obtin custodia fetitei cum trebuie sa procedez, ca atunci cand ea va fi vizitata de el , aceasta vizita sa se desfasoare in prezenta cuiva, deoarece nu pot sa o las singura cu el. ma ameninta si imi rade in nas ca acest proces e doar un circ pt. el si oricum va lua copilul, il cred in stare de asa ceva; mentionez ca atunci cand fetita avea 2 ani a smuls-o pur si simplu din bratele mamei mele si copilul a plans 3 ore(in tot acest timp vb la tel cu el rugandu-l sa o duca acasa), iar el nu avea nici o reactie, o chinuia efectiv si nu ii pasa.
sanse sa obtina incredintarea minorei, nu are, dar atentie la programul de vizita pe care-l cere ( bine ar fi sa uite). sa insistati asupra aspectului asta, ca el sa nu aiba dreptul s-o ia la domiciliul sau.
Dupa cum v-au spus si colegii mai sus,sansele ca fetita sa va fie incredintata sunt foarte mari.
In ce priveste programul de vizita,puteti solicita limitarea acestui program la cateva ore in prezenta unei persoane in care dvs.aveti incredere.

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
As putea sa castig custodia fetitei daca el refuza sa se prezinte la proces? daniela1977 daniela1977 as vrea sa casting custodia fetitei mele,ea are 5 ani,dar tatal ei sunt sigura ca nu se va prezenta la proces.Acest lucru ar putea sa fie in defavoarea mea.:(( (vezi toată discuția)