avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri asigurare

buna ziua as vrea sa stiu cum trebuie sa ma despagubeasca asigurarea in caz ca masina mea e taxi si sta de 15 zile la service iar asigurarea vrea sa imi plateasca numai orele cat sa lucrat la masina.am gasit ordinul csa 113133/2006 art 14 lit,c dar daca ma puteti ajuta cu alte detali va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ricso , utilizator 09:58, 26 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Reglementarea este facuta de Ord.CSA nr 21/2009:
Art. 45. - Despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca, in cazul
in care:
1. se formuleaza pretentii de despagubiri pentru lipsa de folosinta a bunului
avariat ori distrus, pentru partea respectiva de despagubire, cu exceptia lipsei
de folosinta a mijloacelor de transport cu care persoana prejudiciata isi
realizeaza obiectul de activitate si pentru care detine licenta si autorizare in
acest sens, dar numai pentru timpul normat necesar efectuarii reparatiei
pagubelor produse la mijloacele de transport. Partea de despagubire aferenta
lipsei de folosinta se determina luandu-se in calcul tarifele pentru
transporturi de marfuri sau de persoane, practicate de pagubit la data
producerii pagubei. Sarcina probei apartine pagubitului si se face cu inscrisuri
doveditoare;
Faptul ca autoturismul sta in service nu e din vina asiguratorului, decat numai in cazul in care acolo v-a trimis asiguratorul. Daca v-ati dus la alt service neagreat de asigurator, atunci va asumati raspunderea. Vedeti care este motivul intarzierii si apoi comunicati-ne pt. a vedea ce este de facut in continuare.
masina este chiar la un service unde au ei punctul de evaluare a pagubelor deci ei au biroul chiar in curtea lor.dar daca am inteles bine din ordinulCSA nr 21/2009:ei trbuie sa ma despagubesca pentru timpul normat necesar efectuarii reparatiei si daca fac dovada veniturilor realizate de mine ,ex dec 200 care este inregitrata la finante cu data 15 martie,atunci ar trebui sa im plateasca si zilele de lucru pierdute.in legatura cu asigurarea spuneti ca nu e vina lor,eu stiu cine e vinovat cel care ma lovit iar asigurarea trebuie sa platasca in locul lui .inca un amanunt mecanici de acolo imi spusese ca pentru un filtru pt masina nu pot sa mearga la vecinii de gard unde este un distribuitor de piese auto pt toata tara pt ca asigurarea nu lucreaza cu acea firma ,atunci cred ca un pic de vina au si ei.va multumesc inca odata ca ma ajutati cu sfaturi:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire stationare taxi putin mai complicata Kan Kan Buna ziua! In data de 22.08.2012 am avut un accident cauzat de celalalt sofer implicat, din care au rezultat numai avarii (serioase). Am completat constatul ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca pentru taximetristi Radu-G Radu-G Buna ziua, Am fost implicat recent intr-un eveniment rutier din vina celuilalt sofer dupa care eu nu-mi mai pot folosii masina de taxi. Am incheiat o amiabila ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca stationare la un taxi Secuiu_c Secuiu_c Buna ziua ! Precizare : Sunt Persoana fizica autorizata transport taxi In data de 15,luna curenta,am avut un accident rutier soldat doar cu avarii,de vina ... (vezi toată discuția)