avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprindere Individuala - Prestari servicii: ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprindere Individuala - Prestari servicii: recondtionare sismte injectie auto

Eu doresc sa imi deschid o mica afacere, reconditionare sisteme de injectie auto, ca Intreprindere Individuala.
Practic voi lucra doar eu la inceput. Sediul declarat va fi la adresa unde locuiesc in oras, dar cu punct de lucru declarat la casa parintilor mei. Spatiul amenajat acolo e un atelier lipit de casa lor, cu acces separat.
Intrebarile mele:
1. Pot presta aceste servcii pe I.I., si daca in acest caz chiar imi trebuie autorizare RAR, eu nereparand autovehicule in mod direct, ci componente ale acestora si care nu tin de siguranta circulatiei?
2. Ma pot autoriza cu diploma de inginer mecanic chiar daca nu e in domeniul auto (sunt absolvent Univ. Petrol-Gaze Ploiesti)?
3. In ce alte situatii pot ajunge sa raspund cu tot patrimoniul personal, daca evit sa iau credite, astfel incat sa nu am creditori care sa ma execute?
4. Spatiul unde voi avea punctul de lucru, poate fi luat prin contract de comodat intre mine ca I.I. si tatal meu ca persoana fizica? Ce obligatii fiscale implica ( daca implica) acest contract de comodat pt mine si pentru tatal meu?
5. In ce consta patrimoniul de afectatiune: doar bani sau si utilaje?
6. Ce inseamna stabilirea venitului net in sistem real: veniturile obtinute mod real din registrul de incasari si plati? Adica voi plati impozit doar pe ce obtin in mod real, si nu ca in situatia prin norme de venit unde in baza unei estimari impuse, platesc anticipat impozitul trimestrial si regularizarea se face anul urmator?
7. Baza de calcul pentru contributia la casa de pensii se constituie dintr-un venit minim declarat sau se retine in contabilitate lunar procentual din veniturile variabile de la luna la luna?
8. Baza de calcul pentru contributia la casa de sanatate se constituie dintr-un venit minim declarat sau se retine in contabilitate lunar procentual din veniturile variabile de la luna la luna?

Scuze pt multitudinea de intrebari dar apele fiscalitatii din Romania sunt foarte tulburi....
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
freelancevoyager, utilizator
Cel mai recent răspuns: freelancevoyager , utilizator 21:35, 25 Martie 2010
Nu va puteti autoriza cu diploma de inginer mecanic de la Univ Petrol Gaze pentru activitatea propusa sa o desfasurati.
Puteti lua spatiu tatalui dvs prin contract de comodat. Nu implica obligatii fiscale.
Cine de fapt analizeaza dosarul la inregistrare si are calificarea sa aprecieze competenta mea profesionala in aces caz, de spuneti ca nu ma pot autoriza cu aceasta diploma?
Faptul ca am absolvit o Universitate cu specific Petrolier nu inseamna ca toti suntem ingineri forajisti; de exemplu Proiectul de Diploma a constat in "Optimizarea camerei de ardere a unui motor termic" - ceea ce a insemnat tot calculul de rezistenta si alegere a materialelor corespunzatoare construirii acestui motor.
Nu doar la facultatea de trasnporturi se studiaza motoare termice.
Pot atasa langa diploma si Foaia Matricola in care se pot vedea in clar materiile studiate.
Chiar sa nu am nici o sansa sa ma autorizez?
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
freelancevoyager, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - dar ce anume?????? iki iki Buna ziua tuturor, as avea o intrebare , am terminat ASE la contabilitate si informatica de gestiune si am un curs de inspector resurse umane , ce ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)
Litigiu pfa - casa de sanatate DANNIEL DANNIEL Buna ziua, Este posibil sa imi dati si mie o copie dupa o hotarare judecatoreasca prin care o persoana fizica autorizata (PFA) a castigat un proces cu Casa ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl? Euromintl Euromintl Buna ziua, In curand ar trebui sa incep o colaborare project based cu o firma care nu are nici un fel de forma juridica in Romania.In incercarea de a ma ... (vezi toată discuția)