avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 12 din 09.01.2007
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 12 din 09.01.2007

Referitor la acesta lege am o intrebare: Casa este pe numele parintilor, este inceputa acum 3 ani, neterminata. Avem pana in 35 ani si dorim sa stim daca se poate trece pe numele nostru casa sa continuam lucrarile de constructie prin credit ipotecar, sa prezentam deviz de lucrari partial ( din momentul actual al constructiei si pana la finalizare ) si sa beneficiem de aceasta lege. Mentionam ca nu avem pe numele nostru nici o alta proprietate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 6 Februarie 2007
„Art. 2. din O.U.G.nr.51/2006 modificat prin Legea nr.12/2007 prevede ca :
(1) Beneficiază de subvenţia prevăzută de lege următoarele categorii de persoane fizice care construiesc pentru prima dată o locuinţă prin credit ipotecar:
a) tineri care, la data contractării locuinţei, au vârsta până la 35 de ani, la data depunerii documentaţiei de construire, la consiliul local;
b) persoane sau familii rămase fără adăpost în urma avarierii grave sau distrugerii locuinţelor proprii, datorită unor calamităţi naturale sau unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovaţi;
c) persoane şi familii evacuate din locuinţe situate în construcţii expuse unui risc major, cum ar fi alunecările de teren, seismele, inundaţiile;
d) persoane sau familii evacuate şi chiriaşii din locuinţe ce fac obiectul unor legi de restituire către foştii proprietari a imobilelor trecute în proprietatea statului.
(2) Subvenţia prevăzută la art. 1 alin. (1) se acordă la finalizarea şi predarea locuinţelor către beneficiari.
(3) Cuantumul subvenţiei nu poate depăşi valoarea creditului ipotecar contractat.
(4) În stabilirea cuantumului subvenţiei se ia în calcul valoarea locuinţei, conform contractului şi devizului general, fără a cuprinde garajele, indiferent de locul de amplasare a acestora, precum şi anexele gospodăreşti nelegate structural de clădire.
(5) Plata subvenţiei se face pe baza devizului general şi situaţiei de plată a lucrărilor.”
Cred ca se poate aplica in situatia expusa de dvs art.2 alin.1 lit.a din O.U.G.nr 51/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe si impozit mbm76 mbm76 Pentru tineri sub 35 de ani care vor sa construiasca o casa in regie proprie si indeplinesc celelalte conditii (peste 18 ani,nu au si nu au avut alta casa ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 Ionela-livia Ionela-livia buna ziua, Legea 12/2007 (tinerii pana in 35 de ani, vor primii subventii de la stat pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar. Subventia va fi ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 cipcirip cipcirip Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)