avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract neonorat drept autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract neonorat drept autor

Am un contract de drept de autor cu o firma de managemet, care a realizat un proiect pentru fonduri europene la o comuna. Termenul de plata a trecut de 6 luni si sunt amanat cu plata drepturilor, motivand ca cei de la primarie nu platesc.
Cum pot sa-mi recuperez banii? Trebuie sa-i dau in judecata? Sa merg la ITM?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:48, 26 Martie 2010
La ITM nu aveti de ce sa mergeti.

Trebuie sa-i dati in judecata.

:offtopic:
Se poate intampla ca primaria comunei ptr care a fost castigat proiectul sa nu plateasca. Dar pana la urma dvs aveti contractul cu firma de management si nu cu primaria. Deci, acestia trebuiau sa va plateasca si sa astepte recuperarea banilor de la primarie.
Dar alta cale mai usoara nu este? Tribunalul muncii? Insolventa? Politie? Cat timp pierd cu datul in judecata si cine plateste avocatul meu?
Tribunalul muncii inca nu s-a infiintat. De aceea v-am indrumat spre tribunalul de pe raza dvs de domiciliu, sectia litigii de munca.

Vreti sa cereti insolventa firmei? Cred ca dureaza mai mult decat un proces pe litigii de munca.

Politia nu are atributii in acest sens.

Daca dvs castigati procesul veti solicita si plata cheltuielilor de judecat si astfel firma va va da banii inapoi pentru avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultatul muncii nabres nabres eu si inca trei colegi suntem angajati cu contract de munca dar firma nu ne mai platit pentru munca depusa in anul 2013 pe lunile iunie-octombrie inclusiv pe ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca anka32 anka32 Ce posibilități ai dacă vrei sa ți recuperezi luni neplătite de la angajator? (vezi toată discuția)