avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... admitere Barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

admitere Barou

M-ar interesa sa stiu daca se poate da examenul de admitere in profesia de avocat fara sa ai o recomandare de la un cabinet de avocatura sau de la un maestru.Exista posibilitatea de a da examenul si apoi sa cauti un maestru sub indrumarea caruia sa-ti poti face stagiatura?
Cel mai recent răspuns: neenah , utilizator 10:09, 30 Martie 2010
Nu este necesara recomandarea unui cabinet de avocatura pentru a sustine examenul de primire in profesia de avocat. Dupa ce veti fi admisa in profesie este necesar sa va gasiti un indrumator, iar dupa 2 ani veti sustine examenul de definitivat in profesia de avocat unde va fi necesara recomandarea maestrului. Succes!
Exista posibilitatea de a da examenul si apoi sa cauti un maestru sub indrumarea caruia sa-ti poti face stagiatura?


Da,bineinteles!Dupa promovarea examenului de admitere in Barou,trebuie sa va gasiti un maestru care sa va indrume pe durata stagiului de 2 ani.
Mult succes!
Multumesc pentru raspuns
Multumesc, oricum sunt constienta ca sansele sunt mult mai mici, dar....imi doresc mult sa intru in Barou , imi place aceasta profesie, am lucrat ca si consilier juridic dar imi mi-ar place mai mult sa lucrez ca avocatB-)
Nu te grabi, asteapta noi modificari ale legii avocatilor, poate se gandesc la faptul ca si juristii sau judecatorii sunt tot colegi, si se va intra cu vechime de peste 5 ani fara examen.
Bafta, oricum.

Alte discuții în legătură

Cum gasesc un avocat pe langa care sa stau pe perioada stagiaturii?? oana_lex82 oana_lex82 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii..Am absolvit facultatea in 2006 si as dori sa incerc sa dau examenul de admitere in Baroul Vrancea...e ff greu pt ca ... (vezi toată discuția)
In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie daca nu gasesc indrumator pot lucra in alta parte? ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Daca cineva reuseste la examenul de admitere barou, si nu gaseste pe parcursul a cei 2 ani avocat indrumator, poate lucra in tot acest timp la ... (vezi toată discuția)
Ce ar trebui sa stie un absolvent de liceu care doreste sa devina jurist Ovidiu Ionescu Ovidiu Ionescu Buna ziua, Sunt dirigintele unor elevi care sunt interesati sa urmeze facultatea de drept. Totusi ei nu sunt bine informati despre ce ar urma dupa ... (vezi toată discuția)