avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cetatean roman ramas fara acte la intrarea in tara
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cetatean roman ramas fara acte la intrarea in tara

un var al meu, cetatean roman, rezident in Franta, ma suna disperat ca i s-au furat toate portofelul cu toate actele de identitate, pana la intrarea in vama romaneasca.. ma cheama sa vin dupa el si sa il introduc in tara.. stie cineva cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 14:23, 1 Aprilie 2010
Sa declare actele furate in tara in care s-a intamplat acel incident si sa se intoarca in tara in care este rezident pentru a-si obtine alte acte de identitate de la autoritatile competente! In tara nu va putea in nici un caz sa intre fara documente de identitate si va pierdeti timpul pe drumuri fiindca va face cale intoarsa in prima vama din Romania!
Multumesc, Mihai!:D totusi, raspunsul tau, ridica o alta intrebare.. el are resedinta in Franta, la Cannes, dar domiciliul stabil e in Romania in Buzau.. de ce sa nu poata intra in tara?.. actele i sau furat in Ungaria din masina..le declara pierdute in Ungaria si? se intoarce in franta fara acte? nu e mai simplu sa intre in tara?
Le declara furate la politie in Ungaria, si tot acolo merge la consulat sa isi faca acte temporare sa poata trece granita in Rom.
Sa incerce sa mearga la ambasada Romaniei din Ungaria. Acolo va obtine informatii si sprijin.B-)
va multumesc pentru sugestii!

Alte discuții în legătură

Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)
Pasaport expirat Gina43 Gina43 As dori sa merg in Romania dar pasaportul meu este expirat din 2010 e posibil sa intru in tara chiar daca este expirat? (vezi toată discuția)
Pașaport expirat adli adli Bună ziua. În curând vreau sa vin cu copil meu în tara ( din Spania în România ) cu autocarul. Acesta este minor și are pașaportul expirat și este ... (vezi toată discuția)