avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul inregistrarii unei cereri de transfer de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul inregistrarii unei cereri de transfer de catre angajator

angajatorul refuza inregistrarea cererii de transfer cu un numar de inregistrare obtinand doar o copie a acesteia pe care scrie am primit numele unei secretare si data lla care a fost primita 1.cum pot solicita informatii in scris despre aceasta neavand un numar de inregistrare ? din punct de vedere legal aceasta cerere a fost primita? 2 .cum pot actiona legal in cazul refuzului de a mi se inregistra cererea de transfer ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 27 Martie 2010
Aveti suficiente date, cu conditia sa fi mentionat pe cererea dvs. data de intocmire.
faptul ca refuza inregistrarea nu inseamna ca nu a primit-o.
Dar ati fi putut uza si de cererea de demisie, pentru a va vedea de treaba, nu sa va judecati pentru un astfel de obiect ( in drept se cheama ; obligatia de a face, adica: sa oblige instanta angajatorul sa inregistreze cererea de transfer si sa o solutioneze). Daca aveti timp de pierdut, desigur, se poate formula o astfel de cerere la tribuanlul aflat pe raza domiciliului dvs. Daca doriti sa va schimbati jobul si sunteti asteptata la un nou loc de munca, atunci uzati de demisie, o puteti trimite si prin posta, la implinirea termenului de preaviz, spuneti si sefilor; "la revedere" si va vedeti de treaba.:)
Nu mai exista forma "transfer". Depuneti cerere de lichidare la zi sau demisie si apoi incheiati un nou CIM. Puteti depune prin oficiu postal cu scrisoare cu valoare declarata si nota de inventar .

succes
sandataranu a scris:

angajatorul refuza inregistrarea cererii de transfer cu un numar de inregistrare obtinand doar o copie a acesteia pe care scrie am primit numele unei secretare si data lla care a fost primita 1.cum pot solicita informatii in scris despre aceasta neavand un numar de inregistrare ? din punct de vedere legal aceasta cerere a fost primita? 2 .cum pot actiona legal in cazul refuzului de a mi se inregistra cererea de transfer ?

Notiunea de transfer nu mai exista in actualul Cod al Muncii ... transferul este valabil numai pentru functionarii publici ..
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Transferul nu mai exista...ce ati vrut sa spuneti?
In actualul Cod al Muncii (de fapt , inca de la adoptarea lui din 2003) , institutia transferului nu mai este reglementata .. ea este posibila numai in cazul functionarilor publici .:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare transfer pe acelasi post catule86 catule86 Buna ziua, sunt informatician la o unitate scoalara si s-a ivit un post mai aproape de locuinta mea. O scoala organizeaza concursul de ocupare a aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Demisie bogdanydany bogdanydany Buna ziua, ma confrunt si eu cu o problema in ceea ce priveste plecarea de la locul de munca prin demisie. Acum ma aflu in concediu si dupa sustinerea unui ... (vezi toată discuția)
Ce presupune schimbarea locului de munca la cerere? alfa19 alfa19 Fiica mea intentioneaza sa se transfere la un (alt) loc de munca - in acelasi domeniu sau diferit - mai aproape de locuinta. In prezent distanta prea mare pana ... (vezi toată discuția)