avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conflict cu administratorul blocului cu privire la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conflict cu administratorul blocului cu privire la persoane plecate dar pt care trebuie sa platesc

tatal si sora mea sunt plecati din tara de mult timp vin acasa 1 data sau de 2 ori pe an este legal sa mi se ia bani si pentru ei cu toate ca ei nu sunt acasa?
noi sunt 5 persoane in familie si avem 1 ap cu 3 camere si o garsoniera una langa cealalta tatal meu este plecat de 10 ani din tara iar sora mea de 4ani
in cazul tatalui meu platim 1 persoana plecata de prima data explicatia administratorului a fost ca este unul din propietari si trebuie sa plateasca
in cazul surorii mele pana acum nu a fost nici o problema dar de 1 luna a trecuto si pe ea la intretinere ca persoan plecata si deca platim si pentru ea
intrebarea mea este daca este legal ce face administratorul ,ce articol din lege incalca ,si daca il pot da in judecata pentru ceea ce face
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:11, 27 Martie 2010
Pentru persoanele care locuiesc in apartament, dar pentru o perioada de timp (nu mai mica de 15 zile) lipsesc din apartament, se face cerere scrisa de scoatere de la plata unor cheltuieli.
Aceste cheltuieli sunt: gunoiul, electrica, gazele si apa (daca in apartamente nu sunt montate apometre).

In rest, celelalte cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza se platesc, indiferent cat timp lipseste locatarul din apartament.
persoanele trecute la intretinere sunt cele care locuiesc minim 15 zile pe luna. daca sora dvs vine o data pe an si sta 3 sapt, va plati pt luna respectiva.daca sta 10 zile, nu plateste
explicatia ca e proprietar si trebuie sa plateasca nu e reala. daca in garsoniera, sa zicem, nu locuieste nimeni, la aceasta vor fi 0+1 persoane, adica se plateste caldura- parti comune,lumina pe scara, salarii si gospodaresti.( nu plateste lift, salubritate, gaz)
puteti sa va transferati dvs pe garsoniera si sa scoateti o persoana de la 3 cam, veti plati mai putin
gi-jane a scris:

.........adica se plateste caldura- parti comune,lumina pe scara, salarii si gospodaresti.( nu plateste lift, salubritate, gaz)
puteti sa va transferati dvs pe garsoniera si sa scoateti o persoana de la 3 cam, veti plati mai putin

Adica invers: liftul se imparte pe cota-parte indiviza, deci il va plati, iar lumina pe scari (inclusiv curentul aferent liftului) nu.
Important in toata aceasta chestiune este sa se "lucreze" pe documente inregistrate. Ati intocmit cerere de scoatere a persoanelor de la intretinere? A fost aprobata cererea de conducerea asociatiei? Adica vorbim discutii intre noi sau se "trezeste" el administratorul si se afla in treaba si ma rog, care ar fi halvita lui in toata povestea descrisa de dvs?
Mai mult, este necesar sa va cunoasteti drepturile de membru al asociatiei si ma gandesc la explicatia data de administrator cu privire la motivatia trecerii tatalui dvs. ca persoana la intretinere, desi acesta nu locuieste efectiv in locuinta... Nu are nici-o baza legala, pe ce se bazeaza insa?
Aveti dreptul sa contestati cheltuielile de intretinere in primele 10 zile de la afisarea listei de plata. Indiferent de motivele invocate de dvs. as. prop. este nevoita sa va raspunda in max. 7 zile; ei, acum daca nu sunteti multumit, cu raspunsul primit mergeti mai departe, eventual puteti actiona in instanta as. prop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Imobil nelocuit nicki nicki Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)