avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie "in secret"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie "in secret"

Problema mea este urmatoarea:
Vreau sa ma insor in secret cu o fata, eu am 18 ani,ea are 19,si vrem sa facem asta in secret. Stie cineva daca putem face asta in alta localitate, pentru ca nu vreau sa mergem la starea civila de pe teritoriul domiciliului nostru.
Si de ce acte,bani avem nevoie?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:21, 28 Martie 2010
dar de ce vreti sa fie in secret??
orcum se afla, nu sunteti prea tineri pt asta?!
Da..suntem cam tineri dar e o situatie mai complicata si trebuie sa facem pasul asta. Si nu vrem sa afle parintii..deocamdata,de asta vrem sa mergem la starea civila in alt oras daca se poate..?
Si..mai este valabila treaba aia cu 200e pt tinerii aflati la prima casatorie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
niq67, utilizator
Casatoria se incheie de catre ofiterul de stare civila la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau,dupa caz,al primariei in carei raza de competenta teritoriala isi are domiciliul sau resedinta unul dintre viitorii soti.

Da,mai este valabil acel ajutor in valoare de 200 Euro pentru tinerii aflati la prima casatorie.
luiza2008 a scris:

Casatoria se incheie de catre ofiterul de stare civila la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau,dupa caz,al primariei in carei raza de competenta teritoriala isi are domiciliul sau resedinta unul dintre viitorii soti.

Da,mai este valabil acel ajutor in valoare de 200 Euro pentru tinerii aflati la prima casatorie.

Deci..daca si eu si prietena mea avem domiciliul in Dorohoi, putem merge la starea civila din Botosani?
Nu.

Alte discuții în legătură

Salut, in iunie 2025 am nunta (doar cununie civila, nu religioasa). ... Anca0311 Anca0311 Salut, In iunie 2025 am nunta (doar cununie civila, nu religioasa). Eu si logodnicul meu avem buletine cu adresa in Ovidiu, dar vrem sa avem cununia civila ... (vezi toată discuția)
Casatorie in alt oras eliz_k eliz_k Buna ziua, As vrea sa va rog sa ma informati daca se poate incheia o casatorie in alt oras decat cel din buletinul viitorilor soti si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)