Aflu lucruri noi, nu mai exista "institutia" transferului! #-o
Transferul este, potrivit art. 87, alin. (2) din Legea nr. 188/1999, una dintre modalitatile de modificare a raporturilor de serviciu ale functionarilor publici.
Precizati daca este vorba despre transfer in interesul serviciului sau despre transfer la cerere si oferiti mai multe date. Despre transfer puteti citi art. 90 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
Nu sunt lucruri noi ... Institutia transferului exista pentru functionarii publici, dar nu si pentru cei care au raporturi de munca.
Legea nr.188/1999 prevede:
Art. 90. - (1) Transferul poate avea loc dupa cum urmeaza:
a) in interesul serviciului;
b) la cererea functionarului public.
(2) Transferul se poate face intr-o functie publica pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului.
(3) Transferul in interesul servicului se poate face numai cu acordul scris al functionarului public transferat. In cazul transferului in interesul serviciului in alta localitate, functionarul public transferat are dreptul la o indemnizatie egala cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioara celei in care se transfera, la acoperirea tuturor cheltuielilor de transport si la un concediu platit de 5 zile. Plata acestor drepturi se suporta de autoritatea sau institutia publica la care se face transferul, in termen de cel mult 15 zile de la data aprobarii transferului.
(4) Transferul in interesul serviciului se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior.
(5) Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul. In acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
(6) In cazul functionarilor publici de conducere transferul se poate realiza pe functii publice de conducere ale caror atributii sunt similare cu atributiile functiei publice de pe care se efectueaza transferul, cu respectarea prevederilor alin. (2), (4) si (5).
(7) Autoritatile sau institutiile publice au obligatia de a asigura publicitatea functiilor publice vacante care pot fi ocupate prin transfer la cerere. In situatia in care doi sau mai multi functionari publici solicita ocuparea unei functii publice vacante prin transfer la cerere, selectia se face pe baza de interviu.
imi puteti spune va rog cum decurge faptic un transfer la cerere si un transfer in interesul institutiei ?
in cazul in care functionarul a solicitat viitorului angajator transferul si acesta a aprobat insa in cererea catre cealalta institutie a stipulat transfer in interesul serviciului se poate considera transfer la cerere ?
1. Conform art. 90 alin. (3) si (4) din acelasi statutul functionarului public, transferul in interesul serviciului se acorda la cererea institutiei de catre conducerea celei de la care pleaca, numai cu acordul scris al functionarului public si poate avea loc intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior, fiind exclusa conditionarea apartenentei noii functii aceluiasi nivel al ierarhiei administrative.
2. Potrivit art. 90 alin. (5) din Statut, transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii functionarului de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita.
In acest caz, functionarul public solicita transferul in cadrul unei autoritati sau institutii publice , cererea sa trebuie sa fie aprobata de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita. â