avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate pfa fara venituri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate pfa fara venituri

Buna seara. Am si eu 2 intrebari:
-pentru cineva care vrea sa inchida un PFA care nu a inregistrat venituri in 2009 ci a avut doar cheltuieli, acestea se trec in Reg.Inc.Plati si in final rezulta o pierdere, nu?
Dar biletele de participare la anumite cursuri/seminarii (daca nu au factura cu chitanta) se trec ca plati in Reg.Inc.Plati?
-ce alte documente se mai intocmesc pentru inchidere?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mary77 , utilizator 19:57, 28 Martie 2010
art 48 cf
(1) Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, cu excepţia prevederilor art. 49 şi 50.

(4) Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:

a) să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente;

In aceste conditii, parerea mea este ca in situatia in care nu obtineti venituri, toate cheltuielile sint nedeductibile, ca urmare ele devin impozabile cu cota de 16%.
Buna seara. Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca daca pers.respectiva nu are venituri, toate cheltuielile efectuate nu se trec in Reg.Inc.si Plati?
Atunci cum se completeaza declaratia de venit pentru a putea inchide PFA?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cum calculez venitul impozabil daca am primit sponsorizare andracuamic andracuamic Buna ziua! Am un PFA neplatitor de TVA infiintat in acest an. Cum calculez venitul impozabil? Am o sponsorizare, venituri de la clienti si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Pfa-contabilitate AdinaElenaC AdinaElenaC Buna ziua ! Ce documente sunt necesare pt un PFA pt a tine contabilitatea? In contabilitate pot sa includ orice cheltuieli, sau anumite cheltuieli sunt ... (vezi toată discuția)
Evidentiere in contabilitate plata restante cass jack electro jack electro Buna ziua. dau un exemplu simplificat: am pe 2011 un venit brut de 12000 ron. cheltuieli deductibile diverse: 2000ron. rezulta un venit impozabil de 10000 ... (vezi toată discuția)