avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... arhivare dosar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

arhivare dosar

O HOTARIRE JUDECATOREASCA data in APEL , in INSTANTA CURTEA DE APEL , hotarire care putea fi atacata cu RECURS , nu a fost comunicata ,iar dupa 2 luni cind am cerut verbal relatii la registratura CURTII , AM CONSTATAT ca DOSARUL ERA DE O LUNA ARHIVAT la instanta de fond ( TRIBUNAL ) pe motiv ca partea care a pierdut ( eu fiind partea care a cistigat ) nu a facut recurs . La insistentele mele, am primit un nou raspuns : din greseala ,cei de la registratura au considerat cauza incheiata ( fiind CURTE DE APEL )SI L-AU ARHIVAT DIN "OBISNUINTA " crezind ca e dosar din RECURS INCHEIAT .
Ce implicatii legale are aceasta " greseala " tipic romaneasca ?
Ce pot eu sa fac ca aceasta sentinta DEFINITIVA sa devina si IREVOCABILA ?

Va multumesc mult !
Pai, a fost sau nu a fost recurata decizia data in apel?
Daca nu a fost recurata, cereti la registratura instantei care a judecat fondul - (in mod normal, dupa epuizarea termenului ptr. o anumita cale de atac, dosarul pleaca la arhiva depozit a instantei de fond) o copie legalizata dupa aceasta decizie cu mentiunea ca a devenit irevocabila.
Solicitare oficiala la instanta ,timbrare,in vederea investirii si aplicarii stampilei romania,judecatoria...
prezenta copie fiind conforma cu originalul aflat la dosarul acestei judecatorii nr..din... se certifica de noi exactitatea ei,cu mentiunea ca este ramasa definitiva si irevocabila,grefier sef,colectionat Arhivar
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
ynocentta, utilizator
aici incepe nebunia : se pare ca sentinta motivata nu a fost comunicata partii care a pierdut ca sa poata fi indeplinita procedura legala : sa poate formula recurs in 15 zile de la comunicare. Am fost 4 PARATI in acest proces : nici unul dintre noi nu a primit SENTINTA MOTIVATA .
Registratura raspunde comfuz : in prima faza zice : am comunicat partilor ( inclusiv partii care a pierdut ) iar SENTINTA nu a fost recurata iar apoi s-a luat decizia arhivarii.
: in a doua faza zice : din greseala a considerat ca era un dosar in RECURS SI L-A ARHIVAT datorita acestui lucru.
: ACUM SPUNE: il v-a aduce de la arhiva si v-a proceda la comunicarea sentintei motivate , partilor , pentru a da posibilitatea legala partii care a pierdut sa initieze recursul la 15 zile de la comunicare , daca doreste .

Unde e " smecheria " ?
Cum sa procedez legal sa ajung la mentiunea " irevocabil "?

Va multumesc inca odata!
Mergeti la arhiva curenta si faceti o cerere de studiu a dosarului aflat in arhiva depozit. Verificati cu ochii dvs. daca a fost realizata comunicarea catre toate partile din dosar. Daca da...stii ce aveti de facut, daca nu..asta este, asteptati sa vedeti daca decizia va fi recurata.
Va rog:- un model de cerere
- o adresez instantei de fond ?s-au instantei care a judecat ultima dosarul?
- daca nu am comunicata inca sentinta , invoc nr de dosar si data
pronuntarii? Am acestei informatii de pe just.ro. ( s-au astept
comunicarea sentintei -cu nr .si apoi fac cererea ? )
- ce taxe trebuie sa platesc :
- cum le pot plati si unde , tinind cont ca domiciliez la o distanta mare de
instantele care au judecat dosarul ?

Mii de multumiri !

Alte discuții în legătură

Hotarire nerecurata ioanandrei ioanandrei Va rog : Daca o HOTARIRE JUDECATOREASCA intr-un PROCES CIVIL , data in APEL si devenita DEFINITIVA , nu este RECURATA , ea , am inteles ca devine ... (vezi toată discuția)
Divort - a facut recurs ionut c ionut c Am castigat prima faza a divortului (la judecatorie) ,a introdus apel - l-a pierdut ca netimbrat,iar acum a introdus recurs. Avand in vedere ca eu locuiesc ... (vezi toată discuția)
Recurs la sentinta tribunalului sonia54 sonia54 La o sentinta data de tribunal si primita la inceputul lunii ianuarie, angajatorul a facut recurs, dar nici pana la aceasta data tribunalul nu a trimis ... (vezi toată discuția)