avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante si penalizari neafisate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante si penalizari neafisate

Este adevarat ca sunt restantiera, la intretinere acum doi ani aveam 1600 ron restanta, au schimbat lista si m-am trezit ca au disparut 1000 ron, am intrebat administratorul si mi-a raspuns ca este pentru fondul de reparatii si terasa care nu este reparata si imi curge apa pe pereti, mucegai etc. Acum am ajuns la aceasi restanta tot de 1650 ron dat fiind faptul ca nu am cu ce plati, am tot platit dar nu toata suma, problema este ca acum dupa doi ani avand restanta de 1640 ron am achitat 700 ron au ramas 9500 ron de plata. Cand sa ma uit pe lista am simtit ca mi-se face rau era trecuta suma de 2950 ron. Am fost la presedinta de bloc adica nevasta presedintelui, si mi-a raspuns ca au pus acei 1000 ron de acum doi ani plus penalitati de 1000 ron adica 2000 ron de plata. De ce ? Nu au venit imediat ce au facut greseala nu dupa doi ani si cu penalizari de 1000 ron???? Mi-a raspuns presedinta care de altfel este foarte obraznica cu locatarii cu toate ca mai mult de 90% suntem proprietari si ne pune sa semnam in fiecare an pentru constituirea asociatiei de proprietari si tot nu se realizeaza. Plus ca sunt abuzuri peste abuzuri dupa 90 zile orice restantier este obligat la penalizari, aici nu este asa sunt unii care nu platesc sunt favorizati, unul din locatari si el restantier mi-sa laudat ca are o smecherie cu administratorul si el nu plateste penalizari, plus ca am fost plecata din tara cu cativa ani in urma si am revenit mai devreme, iar pe lista eram trecuta cu 2 persoane desi am facut cerere pe perioada plecarii sa ma scoata. Nu dispun nici de o suma substantiala de banii ca sa i dau in judecata, daca le zic ceva imi raspund ca au spate la primarie si nu am ce sa le fac.X-(
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 14:51, 9 Aprilie 2010
Cereti presedintelui sa va arate modalitatea de calcul a restantelor si penalitatilor de intarziere pe toata perioada si hotararea adunarii generale cu privire la penalitati. Ele nu pot fi mai mari decat cuantumul restantelor. Verificati pentru a va lamuri daca au gresit sau nu.
L nr 230/2007 Art 49 (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma suma cu titlu de restanta,afisata pe lista de plata
Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 zile care depaseste termenul stabilit pentru plata,fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat

Impunerea penalitatilor este legal prevazuta de norma prezentata.
Corectitudinea calcularii penalizarilor poate fi solicitata prin
HG nr 1588/2007 Art 12 A Drepturi proprietari d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual ,sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Me refer la cu totul alceva, la faptul CA MI-AU SCAZUT 1000 RON ACUM 2 ANI SI ACUM VOR ACESTI BANII INAPOI PLUS O PENALIZARE DE 1000 RON AU TRECUT DOI ANI DE ATUNCI, DE CE NU AM FOST ANUNTATA MAI DEVREME CA SA FACUT O GRESEALA L-AM INTREBAT PE ADMINISTRATOR SI MI-A RASPUNS CA ESTE PENTRU REPARATII CARE NU S-AU FACUT SI EU CE VINA AM???? L-AM PUS EU SA GRESEASCA LISTA PLUS CA ESTE ANALFABET EU STIU CA ASEMENEA GRESELI SE PLATESC DE CEI CARE LE AU FACUT
@Sparda
Ne-ati scris un text din care se intelege destul de putin si nu ati pus nicio intrebare.
Care este problema Dv. exact? Ce vreti sa stiti exact?

Problemele pe care le aveti cu presedintele si cu administratorul nu vi le poate rezolva nimeni de pe acest forum. Va putem raspunde la intrebari puse la obiect.

Va rog nu mai scrieti cu majuscule pentru ca incalcati regulamentul de postare in forum!
Sparda a scris:

Me refer la cu totul alceva, la faptul CA MI-AU SCAZUT 1000 RON ACUM 2 ANI SI ACUM VOR ACESTI BANII INAPOI PLUS O PENALIZARE DE 1000 RON AU TRECUT DOI ANI DE ATUNCI, DE CE NU AM FOST ANUNTATA MAI DEVREME CA SA FACUT O GRESEALA L-AM INTREBAT PE ADMINISTRATOR SI MI-A RASPUNS CA ESTE PENTRU REPARATII CARE NU S-AU FACUT SI EU CE VINA AM???? L-AM PUS EU SA GRESEASCA LISTA
PLUS CA ESTE ANALFABET EU STIU CA ASEMENEA GRESELI SE
PLATESC DE CEI CARE LE AU FACUT

De regula,conform dispozitii mentionate,problemele ridicate de natura si valoarea sumelor impuse pe lista de intretinere ,se solutionaeza daca exista interes reciproc,direct cu presedintele asociatiei de proprietari care este reprezentantul legal al acesteia
Administratorul ,are calitatea de angajat al asociatiei si executa dispozitiile reprezentatilor entitatii juridice
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari in culpa Sparda777 Sparda777 Cum fac un dosar penal impotriva asociatiei de proprietari ? La primarie am facut reclamatii si sesizari si nu sa miscat nimic, fosta asociatie a prejudiciat ... (vezi toată discuția)
Restante si penalizari Sparda777 Sparda777 Buna ziua, am si eu o intrebare, Romania este sat fara caini? Chiar asa, oamenii saraci chiar sunt la mana unora si altora, care traiesc din furturi si ... (vezi toată discuția)
Corectie financiara la apartament giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! In urma unei hotarari judecatoresti, proprietarul unui apartament are de plata cote de intretinere restante si penalizari. Proprietarul plateste ... (vezi toată discuția)