avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... corectie financiara la apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

corectie financiara la apartament

Buna ziua!

In urma unei hotarari judecatoresti, proprietarul unui apartament are de plata cote de intretinere restante si penalizari.
Proprietarul plateste integral sumele de bani stabilite prin hotararea judectoreasca, dar fostul administratorul al asociatiei de proprietari, scade toata suma numai din cote restante.
Va rog sa ne indicati modul in care sa eliminam greseala de pe lista de intretinere.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giotto_2016 , utilizator 22:31, 10 Octombrie 2016
dar de unde ar fi trebuit sa le scada ? nu se prea intelege la ce va referiti...!?
giotto_2016 a scris:
Proprietarul plateste integral sumele de bani stabilite prin hotararea judectoreasca,

Proprietarul a platit ori spune ca va plati sumele stabilite de instanta?
dar fostul administratorul al asociatiei de proprietari, scade toata suma numai din cote restante.

Fostul administrator.... dar ce s-a intamplat de este "fostul". Actualul ce face? Fostul a scazut suma asa cum spuneti si a plecat?
Vorbiti ca si cum lucrurile se intampla acum dar facute de cineva care nu mai este in asociatie.
Aceste lucruri s-au intamplat ori inca nu si ce anume?
Buna ziua!

Fostul administrator ar fi trebuit sa daca atat din cotele restante cat si din penalizari.
Acesta a scazut, sumele stabilite prin hotararea judecatoaresca numai din cotele restante.

Fostul administrator s-a imbolnavit si s-a retras din activitate.
Asociatia a angajat un alt administrator care a constat gresala.
Asociatia de proprietari pregateste o noua actiune impotriva proprietratilor care mai au si alte cote restante si penalizari.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
Adriantot, moderator
giotto_2016,

Sa-ti zic ceva: daca fostul admin a scazut sume numai din intretinere, poate fara sa vrea - dar nu cred, v-a facut un mare bine, adica prin incasarea debitului principal, a stopat la un moment dat calculul penalizarilor, pentru ca nu mai avea la ce sa calculeze.
In toata aceasta perioada dumneata chiar nu ai observat? Sau ca sa o zic pe a dreapta, ai fos multumit ca debitul la intretinere a fost achitat si penalizarile le-ai lasat de izbeliste.
Ei, tre' sa mergi fuguta la asociatie si sa discuti cu presedintele ca esti gata sa-ti reesalonezi platile la penalizari - daca acesta este necazul. Intocmiti un protocol pe care trebuie sa-l respecti, altfel baietii trec la represalii.
Zic bine? Am deranjat cu ceva?
Succes!
@Adam Grecu,
Nu ziceti deloc bine! #-o
Intrebarea nu a fost pusa de proprietarul restantier ci de presedintele asociatiei.
Presedintele a mostenit o situatie foarte grea in acea asociatie, cu despartirea a doua scari ce i-au lasat restante mari, cu restantieri din 2004 si procese... Iar peste astea au avut si un administrator ce nu a facut ceea ce trebuia.

@giotto_2016,
Acum m-am uitat mai atent la alte postari si-am inteles si eu situatia.
Poate ca e bine sa discutati cu cenzorul si daca este cazul sa faca o scurta verificare a platilor facute de acest proprietar restantier. Daca rezulatatul verificarii cenzorului arata ceea ce spuneti dumneavoastra, cenzorul sa intocmeasca un referat in scris, sa arate ca s-au facut inregistrari gresite, ca s-au stins eronat unele debite si ca trebuiau scazute altele... si in finalul referatului sa arate cum se poate remedia sau repara greseala. Eu, ca cenzor as face o situatie clara pentru orice muritor de rand si-as prezenta intr-un tabel exact cum trebuiau stinse datoriile si care anume, la fiecare plata facuta de proprietarul restantier. In final as stabili exact cat ar mai trebui sa plateasca omul pentru intretinerea restanta stabilita de instanta (dupa cum spuneti dv ar fi zero) si cat ar mai trebui sa plateasca din penalizarile stabilite de instanta (care trebuiesc acum scazute din evidenta si raman zero).
Apoi as stabili ce restante mai are de plata la intretinere (dupa transferul sumelor din fisa de intretinere in registrul fondului de penalizari) si eventulale penalizari pentru restantele neachitate.
Asemenea referat se valideaza de presedinte iar administartorul face corectiile. Totul in stil contabil, fara stersaturi, fara modoficari ale inregistrarilor anterioare, ci operatiuni de stornare si transfer.



Alte discuții în legătură

Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Refuz plata penalizari - cote de intretinere petricia petricia Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: - cum pot determina un proprietar ( cf. legislatiei ) sa-si achite penalizarile calculate pentru ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)