Buna seara,
Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta.
Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe probleme financiare, din cauze pe care nu sunt in masura sa le comentez.
Din acest motiv, nu am mai platit impozitul pe locuinta si pe masina de 10 ani.
Nu a fost tulburata in nici un fel, in afara de faptul ca, asa cum se prevede in codul de procedura fiscala , i -a emis si postat pe internet o somatie de plata a impozitelor.
Anual, ii vine de la primarie situatia cu sumele de plata a imozitului, asa cum se intocmeste de catre directiile de impozite si taxe locale, respectiv pe categorii de impozite, amenzi, penalitati,etc, inclusiv cu debitul total pe anii anteriori si suma de plata pe anul curent.
Dar impozitul restant a fost calculat numai ca suma total , ca suma iar penalizarile de intarziere la fel.
Intrebare.?
Cum pot determina Directia de Taxe si Impozite locale s aimi dea o situatie cu defalcarea pe ani si cu calculul exact al penalizarilor?
Intreb asta deoarece conform art. 123, daca nu ma insel creantele bugatre si penalitatile la acestea se prescriu sau mai exact , asa cum scrie la art 21 din codul d eprocedura fiscala :"se sting", in 5 ani de la data scadentei, incepand cu anul urmator celui pentru care s edatoreaza impozitul.
Inteleg ca sunt naiv iar DITL-ul nu o sa imi dea niciodata asa o situatie dar trebuie s aincerc, preliminar actiunii in constatare pe care o voi depune in instanta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
maria2015 , utilizator
15:30, 17 Februarie 2015