avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza unei masini "aranjata"
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza unei masini "aranjata"

O masina face subiectul unui proces de partaj, pe langa multe altele. Dat fiind faptul ca masina o foloseste paratul, acesta a "aranjat" cu experta sa scoata o evaluare foarte mica ca si pret, deoarece se stie ca va ramane la el ptr ca are si dreptul de folosinta, care este un avantal! CE SA FAC???? avand in vedere ca suntem la o a doua evaluare a acestei masini. Avocatul meu zice ca, sub nici o forma nu vom mai obtine o alta evaluare! In acelas timp , nu pot permite aceasta situatie! E inadmisibil sa evaluezi o masina VOLSWAGEN TOURAN din decembrie 2004 la 3000euro.Ajutati-ma va rog! Invatati-ma ce sa fac!:((
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:44, 2 Aprilie 2010
Daca solutia instantei de fond va fi nefavorabila pentru dvs. veti uza de caile de atac, unde veti arata, printr-o alta expertiza ( puteti sa faceti dvs. o alta, separat) care e valoarea reala a bunului supus partajarii.
puteti ataca hot daca nu veti fi multumit
Ar trebui sa aveti incredere in avocatul dvs. El este cel care cunoaste cel mai bine dosarul si stie ce poate obtine si ce nu pentru dvs.
Cu toate acestea nimic nu impiedica in partaj ca autoturismul sa va fie atribuit dvs.
Nu are importanta cine foloseste momentan masina, pe numele cui sunt intocmite actele de proprietate si nici daca dvs aveti sau nu carnet de conducere.
La evaluarea unei masini nu e suficient doar anul de fabricatie, trebuie tinut seama si de nr de km, probabil are deja 150.000, daca a fost lovita etc. Valoarea de piatza a unui automobil VW Touran din 2004, care a circulat in Ro, 150.000 km cam asta este, mai mult de 3000 eur nu va da nimeni pe ea daca vreti sa o vindeti.
Masina trebuie sa aiba un carnet cu evidenta reparatiilor efectuate fiindca sunt niste revizii obligatorii din 15.000 in 15.000 km cand se schimba ulei, filtre set de distributie etc. daca aceste revizii nu sunt facute la timp si in service de specialitate, valoarea masinii scade drastic. O astfel de masina ar trebui sa fie asigurata CASCO. Puteti cere de la firma asiguratoare sau poate aveti deja o copie a politzei de asigurare in care este prevazuta valoarea asigurata a masinii.
Am posibilitate sa cumpar 3 masini VW Touran din 2004 , cu foarte multe optiuni( 10 airbaguri, 12 boxe, navigatie, tv, telefon, 140 cp, proiectoare, dublu climatronic si multe altele - identice cu masina despre care am povestit) la pretul de 3000 euro fiecare, cum spui tu. Daca tot vrei sa te implici si sa imi dai o parere care sa ma ajute cu ceva, ai putea sa-mi spui unde gasesc astfel de masini la acest pret. Daca nu, te rog pastreaza-ti parerile ptr tine si mai consulta piata, o astfel de masina ajunge la 8000 euro in orice targ si pe orice site in domeniu. Daca vrei un exemplu, un logan din 2004 costa 3000 euro, diferenta sa o faci tu. Multumesc !

Alte discuții în legătură

Accident rutier dauna totala sau sa o repar Biancasop Biancasop Buna. Azi am avut un accident, vinovatul nefiind eu, domnu iesea de pe strada sa faca stanga nu s-a asigurat iar eu venind de pe strada principala cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)
Dauna totala mariaaaa mariaaaa buna , asigurarea mi-a dat dauna totala pt un vw passat din 2000 , suma la care ei mi-am evaluat masina este de aproximativ 2800E , nu prea imi comvine suna pe ... (vezi toată discuția)