avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce sanse are o actiune in instanta ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce sanse are o actiune in instanta ?

Specializarea mea fiind in drept penal, va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea situatie de fapt: vecinul meu de apartament are doi copii care fac foarte multa galagie pe timpul zilei, din ce in ce mai multa. Sunt copii in varsta de 3 ani, respectiv 7 ani. I-am atras atentia vecinului de cateva ori ca depasesc limitele unor jocuri de copii si nivelul zgomotului este prea mare. Mi-a spus ca nu are ce sa le faca, sunt copii, el nu poate sa le impuna sa taca si nici nu ii poate tine legati, imputandu-mi ca eu nu sunt casatorit si nu am copii ca sa stiu cum este situatia de fapt. La ultima atentionare pe care i-am facut-o mi-a spus ca nu am decat sa il dau in judecata. Ce sanse ar avea o actiune in care instanta sa il oblige sa pastreze linistea pe parcursul zilei, pe o durata de maxim 6 ore ? El tot ma apostrofeaza ca eu nu sunt casatorit si nu stiu cum e sa ai copii. Trebuie eu sa suport zgomotele facute de cei doi copii ai vecinului doar pentru faptul ca nu am ales sa ma casatoresc si sa fac copii, in favoarea carierei ? Ce solutii imi sugerati, deoarece am depasit etapa intelegerii pe cale amiabila ?
Cel mai recent răspuns: elenazahiu , utilizator 00:56, 27 Decembrie 2011
Asociatia de proprietari are obligatia sa afiseze programul de liniste in imobil. Trebuie sa reclamati la asociatie. Daca nu se iau masuri, este vorba de tulburarea linistei publice. Chemati politistul de proximitate, chiar in timpul desfasurarii recitalurilor de care aveti parte... probabil sunt mai multi vecini care au acelas fond sonor :)
Cu privire la linistea dintr/un imobil cu destinatie de locuit, hotararea adunarii genrale a asociatiei, poate stabili programul de liniste . noaptea , dar si in cursul zilei, intre anumite ore. Acest program se afisaza.
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Conform prevederilor legale (legea 61/1991 republicata privind pastrarea ordinii si linistii publice) intervalul de pastrare a linistii este 22- 08 . Daca copiii fac galagie in acest interval orar puteti chema politia si parintii vor fi amendati!B-)
Problema mea este ca nu vreau sa fie amendati parintii! De aceea nici nu am reclamat la politie galagia facuta de copii. Nu sunt un obtuz care nu isi intelege semenii! Daca introduc o actiune in instanta nu vreau sa suporte ei cheltuielile ! Au destule probleme ca parinti, sa le asigure intretinerea copiilor, sa isi plateasca ratele la apartament, etc.. Platesc eu tot, doar platesc pentru confortul meu si pentru sanatatea mea ! Dar nu am de gand sa ma mut doar pentru ca fac cei doi copii ai vecinului zgomot. Daca ma mut in alta parte unde se intampla la fel sau chiar mai rau? Traim intre oameni si trebuie sa ne comportam in primul rand ca oameni ! Chiar daca unii gandesc altfel ! In speta..., vecinii mei ! Aveti si alte solutii, sa spunem... mai pasnice ? Scuze ca am uitat sa mentionez ca locuiesc intr-o vila cu trei apartamente, administratia de locatari fiind exclusa din start !
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
Spirios, utilizator
Discutii principiale cu parintii pentru solutionarea diferendului pe cale amiabila.Puneti-va in locul lor, ce ati face daca ati avea doi copii mai nastrusnici.
Am depasit faza discutiilor, chiar foarte amabile. Am avut enorm de multa bunavointa, chiar prea multa ! I-am inteles, dar totul are o limita, care deja a fost depasita ! O " amenintare" cu o ancheta din partea celor de la A.N.P.D.C credeti ca ar fi utila ? Daca i-as reclama la A.N.P.D.C. ca nu isi educa corect cei doi copii ?

Alte discuții în legătură

Buna dimineața! probleme cu vecinii!!! de 3 ani m-am mutat într-un ... florinpetroi florinpetroi Buna dimineața! Probleme cu vecinii!!! De 3 ani m-am mutat într-un alt apartament. Din prima seara dupa (semnarea actelor) când am fost sa inspectam ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
vecini neintelegatori. Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de ... (vezi toată discuția)