avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini neintelegatori.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini neintelegatori.

Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de langa mine la etajul doi, insa pe aceeasi parte ca si mine, asculta muzica extrem de tare, avand in vedere ca pot sa ma duc in orice camera ca tot se aude.Mai rau este ca acest domn are o aparatura destul de puternica, incat se aude bass-ul foarte tare de se "zguduie" peretii, cred ca intelegeti. As dori sa stiu daca are voie sa asculte chiar asa in voie ? Pentru ca eu am fost la el si l-am rugat sa dea mai incet din cauza ca incercam sa invat pentru un examen.....la care el mi-a spus "o sa fac o exceptie si o sa dau mai incet ,dar de acum incolo sa te obisnuiesti pentru ca asa o sa ascult de acum si totusi multumeste-te ca nu ascult la ora 2 noaptea asa tare". Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti ...numai intre orele 22-08 nu se poate face galagie ..in rest oricine are voie sa faca ce vrea. Chiar si vecinii lui din scara l-au tot rugat la sedinta sa dea mai incet...dar se pare ca nesimtirea exista in continuare.X-( Va multumesc ! O zi buna :) Imi cer scuze daca nu am selectat categoria potrivita pentru acest subiect.
Cel mai recent răspuns: Clau62 , utilizator 18:31, 17 Septembrie 2023
actionati in consecinta, cand se mai intampla sunati la politie si reclamati cele intamplate.Faceti reclamatie pentru tulburarea linistii publice la Politia de Proximitate.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Apelati polita fie telefonic,fie in scris prin petitie adresata comandantului si solicitati sa se ia masuri impotriva respectivei persoane pentru tulburarea lipsistii publice,conform Legii nr.61/1991
L nr 230/2007 art 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica ,cu buna stiinta si sub orice forma ,folosinta normala a cladirii de locuit ,creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi,dupa caz,proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii,precum si plata daunelor


Temei legal exista
Daca mentionati existenta mai multor vecini deranjati de actele unilaterale de vointa manifestate de catre respectivul,aveti dreptul legal sa sesizati oficial reprezentantul legal la asociatiei =presedintele,care urmeaza sa dispuna masurile necesare
Daca persoana in cauza refuza sa respecte programul de liniste si persista sa asculte muzica la intensitatea care deranjeaza restul vecinilor,sesizati oficial polistul de proximitate,care urmeaza sa dispuna sanctiunile legal prevazute
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspuns....e bine ca exista si un temei legal.;) O zi buna. :)
Buna ziua. Vin din nou cu aceeasi problema in legatura cu vecinii,am o intrebare : Se poate sa dea muzica cat de tare vrea cu un bass extraordinar ? Am citit in Lg.61/1991 ca doar in cazul in care se face galagie intre orele 22:00- 08:00 ma pot plange la politie si in cazul cu muzica doar daca e vorba de o petrecere. Va rog frumos , astept un raspuns pentru ca am fost la vecinii din scara de langa si ieri si alaltaieri dar se pare ca degeaba, desi mi-a zis domnisoara ca si ea are examene. Doar atat am rugat-o sa dea mai incet nu i-am INTERZIS sa asculte muzica.
Va multumesc ! O zi buna.

Alte discuții în legătură

Vecin meloman start01 start01 Va salut, Am un vecin de pe scara alaturata (avem acelasi administrator cu care el e foarte bun prieten...din pacate), care asculta muzica cu un subwoofer ... (vezi toată discuția)
Ascult muzica tare la bloc heciu heciu (nu am stiut in ce categorie sa incadrez subiectul meu) Am cautat pe forum un raspuns la intrebarea mea, insa nu am gasit. Locuiesc la bloc, mai exact la ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)