heciu a scris:
Intreabrea mea: Daca doamna de la parter o sa cheme politia pentru ca ascult muzica la intensitate mai mare (in afara orelor de liniste) pot primi amenda ?
Multumesc anticipat!
Cu siguranta nu vei primi avetisment, ci amenda, daca nu o pui tu la punct pe vecina de la parter.
Tot un ticalos de vecin (afin cu mine) m-a pus la punct. Iti voi povesti pentru a sti
ce si
cum sa faci.
Dupa o veselie (impreuna cu sotia) cu manele, cantece de "dor si jale" toate dupa amiaza, dupa ora 12 in noapte, intre vecinii mei au inceput certurile cauzate de aburii alcoolului. Era ora 3 in noapte, cand, cu chiu si cu vai, am adormit. Desteptarea mea fiind la ora 5:45 AM, numai ingerul meu pazitor nu m-a trimis in ceruri pentru ca la intoarecerea de la serviciu am adormit la volan.
Ajuns acasa, fara a avea chef de mancare, m-am pus in pat pe la ora 6 PM. Vecinii mei au continuat petrecerea in asa hal incat pe la ora 7:45 serara m-am trezit si am batut cu pumnul in perete. Dupa 15 min. suna la usa 4 ofiteri si subofiteri de politie plus 2 elevi. Mai lipseau mascatii! Cica mi-am deranjat veciunul.
Cum inca sunt novice in arta ticalosiei (puteam sa spun ca mi-am batut un gratar pentru cina:P) le-am povestit ce mi s-a intamplat si i-am rugat sa ma priveasca in ce hal sunt. Mi-au spus ca pe viitor sa sesizez organele de politie, ca de aceea exista.
Zis si facut! cam peste vreo 8 zile, iar chef la vcini. Am sunat politia cam pe la ora 22:30. Fiind foarte "operativi" a sosit la usa mea pe la ora 23:45 un lucrator al sectiei de politie, care, daca alegea drumul cel mai scurt (peste bloc), avea de parcurs cca 50m. A venit, m-a ascultat in prezenta sotiei si m-a spus ca va cerceta si imi va comunca raspunsul. In acel momnet, vecinii mei, poate obositi de atata chef (sau poate avetizati) erau ca ingerii.
Au trecut cel putin 5 saptamani si primesc aviz de la posta. Plec intr-un suflet la posta sa fad ce masuri a luat politia pentru a-mi asigura linistea.
In plic gasesc un PV de contraventie prin care am fost amendat cu 100 lei pentru ca sesizarea me-a nu s-a confirmat.#-o
P.S. Proverbul
Lupul isi schimba parul, dar naravul, ba se traduce prin:
militieni au fost militeni sunt inca si or fi in neamul romanesc...