avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pv radar 2010
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pv radar 2010

Buna ziua,astazi in localitatea Motca jud Iasi am fost tras pe dreapta de un echipaj de politie pentru o depasire pe linie continua si o viteza de 90Km /h in localitate .Cind politistul mi-a cerut actele mi-a comunicat ca am avut viteza de 90Km/h si ca am incalcat linia continua .In aproximativ 10 min a revenit si mi-a comunicat ca mi-a aplicat o contraventie pentru o viteza de 72Km /h (240 ron si 3 pcte penalizare) si din ce mai reusesc sa disting pe P.V. un avertisment pentru numarul de inmatriculare care era murdar(era cit se poate de curat:)) si din ce mai reusesc sa disting " nu avea in dotare doua triunghiuri reflectorizante" .Polistul a venit cu procesul verbal gata completat la toate rubricile si mi-a cerut sa-l semnez si sa nu comentez ca oricum a facut un gest de clementa.
Mai mentionez faptul ca politistul avea in dotare celebrul de acum LOGAN BREAK echipat cu noul sistem de radar ,in procesul verbal este trecut doar denumirea aparatului radar si masina pe care era montat , iar afara ploua binisor .
Va rog frumos sa-mi da-ti un sfat in legatura cu o eventuala contestatie pe care as putea sa o fac ,daca se merita si daca am vreo sansa
Faptul ca viteza a fost alta decat cea comunicata poate fi o greseala sau o neintelegere din partea politistului! Personal nu vad un motiv clar pentru o contestatie dar puteti incerca! Ce ati scris pe procesul verbal? Ati facut obiectiuni?B-)
In ce priveste viteza, dupa cum vad odata v-a spus de 9o km iar mai apoi 72. Nu stim care este adevarul. Referitor la celelalte fapte contraventionale, daca ploua nu stiu cum veti putea proba faptul ca nr era murdar sau nu. Ati putea dovedi toate celelalte aspecte cu un martor.
Incercati si contestati procesul verbal dar trebuie sa discutati si cu un avocat. Nu platiti taxa de timbru la instanta dar trebuie sa platiti avocatul daca il angajati iar daca nu atunci ii platiti numai consultatia.
Avocatul va poate spune mai multe dupa ce vede procesul verbal.
Inainte de a va aventura in contestatia PV parcurgeti ordinul 187/2009 privind modificarea si completarea normei metrologice NML 021-05 -cinamometre
Multumesc frumos,ma gindeam ca ma pot agata de faptul de ca in pv nu sint si alte date referitoare la aparatul radar,la functionarea lui pe timp de ploaie si la faptul ca la mentiuni a completat de capul lui "nu am de facut obiectiuni"..in plus faza cu numarul si cu triunghiul este de o penibilitate iesita din comun ( numarul era ff curat iar masina este echipata cu tot ce trebuie) .Stima
Puteti eventual sa contestati PV daca constatati incalcari ale disp art 16,17,19 din OG nr 2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv radar Bye46 Bye46 Buna ziua......intentionez sa contest un PV si ma interesa si parerea dumneavoastra. Pe 17.05.2009 ma deplasam pe Splaiul Unirii nr. 199(sector 3) cand am ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis eddy68ro eddy68ro As vrea sa stiu ce sanse as avea la o contestatie de proces verbal in urmatoarele conditii: Am depasit viteza legala cu 67 km/h,inconditiile in care nu stiam ... (vezi toată discuția)