avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am salariu pe cartea de munca 360 ron/luna cu 4 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am salariu pe cartea de munca 360 ron/luna cu 4 h/zi, indemnizatia de crestere copil este tot 600 ron + 200 alocatie copil?

Buna ziua, am si eu o intrebare,am auzit de curand ca indemnizatia pentru crestere copil, se va calcula de acum inainte, conform salariului dupa cartea de munca, respectiv 85% din 360 ron? sau ce e pana in minim pe economie , se incadreaza in 600 mil? sau cum e pana la urma?
Cel mai recent răspuns: darkangl_ro1 , utilizator 13:17, 29 Martie 2010
Legea nr. 257/2008
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni."
Avand venit mai mic, veti opta pentru primirea unei indemnizatii de 600 lei

aveti posibilitatea de a opta intre cei 85% (pt cei cu venituri mai mari) sau de a primi indemnizatia fixa de 600lei ... alocatia pt copil este separat
ursuletroz a scris:

Legea nr. 257/2008
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni."
Avand venit mai mic, veti opta pentru primirea unei indemnizatii de 600 lei

Multumesc pentru informatie, salariul este provizoriu,dar pentru informarea mea personala , auzisem ca se va calcula in cazul meu, 85% aferent la 360, de aceea vroiam sa stiu daca asa e legea, pentru a-mi face un act aditional cu marire de opt ore la norma, si cu sal de 720 aferent studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Cristinaancarusu Cristinaancarusu Buna ziua! Incepand cu data de 16 noiembrie 2010, am intrat in dreptul indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani, cu un cuantum de 600 lei. ... (vezi toată discuția)
Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil monica.I monica.I Buna ziua .Sunt o viitoare mamica de gemeni mai exact pe 14 ianuarie 2011 u sa-i aduc pe lume ,as dori sa stiu si eu ce indemnizatie pt crestere voi primi de ... (vezi toată discuția)