avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor judiciar

Buna ziua.
Am si eu o intrebare: Conform OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar care prevede scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare am dreptul sa introduc o cerere pentru a beneficia de acest ajutor. Am divortat acum doi ani si impreuna cu copilul meu minor locuim la parintii mei, deoarece fostul meu sot sta impreuna cu concubina in apartamentul proprietate comuna. Nu am deschis actiune de partaj fiindca nu dispun de resurse financiare pentru a achita taxa de timbru de 3% din valoarea apartamentului.
Daca puteti sa-mi raspundeti, cand trebuie introdusa aceasta cerere pentru ajutor???? Din cate stiu la prima infatisare trebuie sa ai achitata aceasta taxa.Daca deschid actiune se rezolva cererea mea de ajutor pana la prima infatisare sau sa depun cerere inainte de a deschide actiunea de partaj??
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 16:50, 29 Martie 2010
Actiunea de partaj este o actiune imprescriptibila si o puteti formula oricand!
tudorioan a scris:

Actiunea de partaj este o actiune imprescriptibila si o puteti formula oricand!

Eu am intrebat un lucru si mi s-a raspuns cu totul altceva !!
Faceti cerere de partaj si de ajutor public judiciar. Depuneti toate actele necesare solutionarii cererii de ajutor public judiciar.
In cazul in care nu dispuneti de bani, puteti solicita ajutorul judiciar. Trebuie sa faceti o cerere scrisa, chiar in instanta la primul termen, urmand a depune dovada de venituri, o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati mai beneficiat de ajutor judiciar in ultimele 12 luni,ca nu mai realiyati venituri din alte surse.. situatia familiala ... etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar ContSters137470 ContSters137470 Buna ziua. Am si eu o intrebare: Conform OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar care prevede scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 146/1997 Nina1 Nina1 Pentru indicarea valorii masei de impartit intr-un proces de partaj bunuri comune instanta a pus in vedere indicarea valorii pentru achitarea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara minu minu Buna ziua Am o intrebare. Am de recuperat 50.000 lei. Cat trebuie sa platesc taxa judiciara pentru aceasta suma? Nu pot sa fiu scutit de aceasta taxa? (vezi toată discuția)