Buna ziua am si eu o intrebare. Daca pot beneficia de somaj.Mentionez ca am lucrat acum 3 ani unde mi s-a desfacut contractul de munca pt absente si nu am beneficiat de somaj iar eu acum fac o scoala timp de 3 ani .Anul acesta o termin iar la sf nu vad sa ni se ofere vreo posibilitate de angajare.Intrebarea mea este pot intra in somaj pe baza diplomei sau este vreun criteriu de varsta?Si daca pot lua somaj depinde si de locul de munca avut?Ma refer daca agentia sa imi dea loc de munca pe postul avut ,inainte de a face scoala se poate?Sau se tine cont ca am facut o scoala ?
Exista posibilitatea legala ca sa fiti incadrata in functie de noua calificarea, daca nu urmati insa cursuri de zi nu puteti beneficia de somaj dupa absolvire
Se acorda indemnizatie de somaj numai absolventilor care nu isi gasesc un loc de munca in termen de 60 de zile de la data absolvirii cursurilor, daca nu au mai avut nici un loc de munca inainte.
Recunosc ca am avut un loc de munca inainte.Dar am fost nevoita sa ma las datorita copilului cand a intrat la clasa intai.Si in acelasi timp am inceput si eu o scoala de asistente.
Pot spune ca sunt eleva la un colegiul national la zi si am facut 3 ani de studiu .As vrea sa stiu daca se tine cont la gasirea locului de munca in functie de diploma care o voi lua sau in functie de serviciul avut inainte?Si de cat timp voi beneficia de somaj. Tin sa mentionez ca am pe cartea de munca 5 ani si 1 luna.
1. La vechimea de 5 ani si 1 luna veti beneficia de 9 luni de somaj cu conditia ca in cele 24 de luni premergatoare depunerii dosarului la Agentia de Somaj sa avet 12 luni lucrate.
2. Cand veti fece cererea de somaj veti depune diploma de asistenta si veti solicita un loc de munca in aceasta profesie.