avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelamurire - somaj dupa studii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelamurire - somaj dupa studii

Sunt proaspat absolventa (asistent medical generalist ) cu diploma eliberata la data de 3-09-2012 a unei postlicealei .In prezent sunt in somaj de la ultimul loc de munca pana in decembrie 2012.Daca nu gasesc serviciu pana la data incetarii somajului am drept de somaj in continuarea acestuia conform ultimei diplome de absolvire?
Sper sa nu fie nevoie .Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:50, 7 Septembrie 2012
1. Nu puteti beneficia de doua indemnizatii de somaj in acelasi timp, chiar daca ele sunt diferite.

2. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent va inregistrati la Agentia de Somaj in termene de maximum 60 de zile de la absolvire si dupa aceste 60 de zile veti primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni cate 250 lei pe luna.
- Conditia este ca la data inregistrarii la Agentia de Somaj sa nu aveti venituri (indemnizatia de somaj pe care o aveti este un venit) si sa nu fiti admis la o noua forma de invatamant.

3. Daca indemnizatia de somaj pe care o primiti acum inceteaza in termenul celor 60 de zile veti putea beneficia de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemizatie de somaj dupa indemnizatie de somaj monahelenus monahelenus Am primit indemnizatie de somaj calculata pentru 10 ani in campul muncii in intervalul 28 iulie 2011 - 28 iulie 2012. In 2010 am inceput un master pe care ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa absolvirea liceului a_li_na a_li_na Buna ziua, dupa cate zile pot depune dosarul pentru somaj dupa absolvirea liceului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent de liceu UnReaL007 UnReaL007 Buna ziua . Am auzit ca pe timpul verii pot sa iau cele 2.5 milioane (indemnizatie). Am absolvit clasa a 12 in acest an , nu am ramas repetent , am luat si ... (vezi toată discuția)