avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemizatie de somaj dupa indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemizatie de somaj dupa indemnizatie de somaj

Am primit indemnizatie de somaj calculata pentru 10 ani in campul muncii in intervalul 28 iulie 2011 - 28 iulie 2012.
In 2010 am inceput un master pe care l-am absolvit acum in iunie, 2012.
Mai pot beneficia de indemnizatie de somaj avand acest nou statut de proaspat absolvent al unei institutii de inv ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 3 August 2012
In mod normal, da ,este un nou ciclu de invatamant .Indemnizatia de somaj se va acorda in baza art 17 alineatul 2 si art 40 din Legea 176 din 2002 actualizata.
1. - Ca sa primiti indemnizatie de somaj ca absolvent trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.
- Sa aveti la dvs. si o adeverinta de la facultate in care sa se specifica data absolvirii.

2. De asemenea trebuie ca la data inregistrarii la Agentia de Somaj sa nu fiti inscrisa la alta forma de invatamant si sa nu fiti sub un contract individual de munca cu un angajator.

3. Cum nu se poate cumula indemnizatia de somaj ca absolvent cu cea de concediat va inregistrati la Agentia de Somaj dupa data de 28 iulie 2012 cand inceteaza indemnizatia de somaj (dar fiti atenta sa nu depasiti cele 60 de zile de la absolvire).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj proaspat absolvent monahelenus monahelenus Am primit indemnizatie de somaj un an de zile in urma disponibilizarii dupa 10 ani de munca. La data de 28 iulie 2012 am incheiat perioada de ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj dianabalan dianabalan Buna ziua, Doresc sa-mi spuneti daca un student, Facultate de stat la zi, in an terminal, in iulie sustine examenul de licenta, poate benficia de ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Somaj -proaspat licentiat-avantaje? cpaula cpaula As dori sa cunosc ce avantaje/limite ar avea o persoana, licentiata din iulie 2012 si inscris la Master(bursier), cu varsta de 45 ani, de a deschide o ... (vezi toată discuția)