avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru absolvent de liceu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru absolvent de liceu

Buna ziua .
Am auzit ca pe timpul verii pot sa iau cele 2.5 milioane (indemnizatie). Am absolvit clasa a 12 in acest an , nu am ramas repetent , am luat si bacul . Din pacate nu am gasit nimic de munca deci inseamna ca sunt somer , corect ? Mam inscris si la facultate , care din fericire am fost admis .

Este legal sa iau aceea indemnizatie pe timpul verii (3-4 luni) ?

PS : Imi cer scuze daca nu am postat intrebarea in sectiunea corespunzatoare .
edit : in loc de "elevi" trebuia sa scriu absolventi , imi cer scuze
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
UnReaL007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:10, 6 August 2012
Poti , insa ai grija pentru ca daca trec 60 de zile de la data absolvirii , nu o sa mai poti beneficia de ajutorul de somaj. Despre ce vorbesti tu este ajutorul de somaj :)
1. Trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii licelului.

2. Daca in aceste 60 de zile ni vi se ofera sau nu gasiti un loc de munca dupa aceste 60 de zile veti primi indemnjizatioe de somaj timp de 6 luni cate 250 lei pe luna.

3. Nu veti beneficia de indemnizatie de somaj daca la data inregistrarii la Agentia de Somaj sunteti admis la o forma de invatamant.

4. De asemenea daca in timp ce primiti indemnizatie de somaj sunteti admis la o forma de invatamant va inceta plata indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj absolventi liceu ileana_c68 ileana_c68 Buna ziua! Doresc sa stiu care sunt conditiile, suma si perioada de acordare a ajutorului de somaj unui absolvent de liceu 2014 cu BAC-ul promovat; in ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa absolvire markppp markppp Buna ziua! Am si eu o curiozitate. Dupa ce termin clasa a 12-a si dau examenul de bacalaureat pot depune dosarul de somaj daca o sa imi continui studiile? Am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu paula elena margalina paula elena margalina buna ziua. am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)