avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa absolvire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa absolvire

Buna ziua! Am si eu o curiozitate. Dupa ce termin clasa a 12-a si dau examenul de bacalaureat pot depune dosarul de somaj daca o sa imi continui studiile? Am vazut ca nu prea se poate... dar nu pot incerca acest lucru si sa iau somaj pt 3-4 luni pana in septembrie? De unde stiu cei de la Fortele de Munca ce o sa fac eu dupa...?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:51, 19 Mai 2015
1. - Dupa ce absolviti cursurile liceale (chiar si fara bacalaureat) trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.
- Dupa cele 60 de zile veti putea beneficia de indemnizatie de somaj timp de 6 luni.

2. Fiind beneficiar al indemnizatiei de somaj in calitate de absolvent va inceta plata indemnizatiei de somaj in momentul in care sunteti admis la o forma de invatamant.

3. - Nu va bazati pe faptul ca Agentia de Somaj nu o sa stie ce faceti dvs., ce statut aveti.
- Unitatile de invatamant comunica Agentiilor de Somaj lista cu cei admisi la studii.
- O sa afle foarte curand si apoi veti restitui banii si veti plati si penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj absolventi tuilleries tuilleries Buna ziua! Fiul meu a intrerupt cursurile in clasa a XII-a. Le-a reluat anul trecut la seral si acum va sustine examenul de bacalaureat. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)