Buna ziua! Am si eu o curiozitate. Dupa ce termin clasa a 12-a si dau examenul de bacalaureat pot depune dosarul de somaj daca o sa imi continui studiile? Am vazut ca nu prea se poate... dar nu pot incerca acest lucru si sa iau somaj pt 3-4 luni pana in septembrie? De unde stiu cei de la Fortele de Munca ce o sa fac eu dupa...?
1. - Dupa ce absolviti cursurile liceale (chiar si fara bacalaureat) trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.
- Dupa cele 60 de zile veti putea beneficia de indemnizatie de somaj timp de 6 luni.
2. Fiind beneficiar al indemnizatiei de somaj in calitate de absolvent va inceta plata indemnizatiei de somaj in momentul in care sunteti admis la o forma de invatamant.
3. - Nu va bazati pe faptul ca Agentia de Somaj nu o sa stie ce faceti dvs., ce statut aveti.
- Unitatile de invatamant comunica Agentiilor de Somaj lista cu cei admisi la studii.
- O sa afle foarte curand si apoi veti restitui banii si veti plati si penalizari.