avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept de somaj - student care a terminat studiile dar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta

Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza unor pb medicale nu am putut absolvi la timp.
Pot beneficia de indemnizatia de somaj daca nu am sustinut examenul de licenta, deci nu am o diploma sau o adeverinta de absolvire...doar a cursurilor de licenta....adica ca si cum as fi absolvit liceul dare nu am sustinut bacalaureatul. In ceea ce priveste facultatea eu nu mai sunt inregistrata ca studenta...nu mai am carnet de student....nimic.....ma voi inscrie in februarie la examenul de sustinere a licentei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:54, 25 Noiembrie 2010
Legea 76/2002 are in vedere numai absolventii care in termen de 60 de zile de la sustinerea examenului de absolvire nu isi gasesc loc de munca
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. Mergeti la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul sa va spuna daca beneficiati de indemnizatie de somaj acum sau dupa ce luati licenta. Eu stiu cazuri cand au fost admisi si fara licenta la somaj. Dar sa va inscrieti in termen de 60 de zile de la absolvirea cursurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de indemnizatie de somaj daca a terminat facultatea anul trecut dar a a dat licenta acum? musatmihai1988 musatmihai1988 Buna ziua, am si eu o problema de fapt sora mea a terminat facultatea in vara august 2011 dar fara diploma de licenta ,a fost la ajofm atunci si nu a avut ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa diploma ella85 ella85 Am absolvit facultatea de arhitectura (6 ani - licenta si master integrat) in iunie 2010, dar am dat diploma in martie 2011. Pot beneficia de somaj avand in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa absolvirea facultatii? ContSters200702 ContSters200702 anul acesta termin facultatea iar licenta o voi da la anul,pot beneficia de indemnizatia de somaj dupa absolvirea facultati? (vezi toată discuția)