avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa absolvirea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa absolvirea facultatii?

anul acesta termin facultatea iar licenta o voi da la anul,pot beneficia de indemnizatia de somaj dupa absolvirea facultati?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:45, 29 Martie 2011
nu ai cum. trebuie sa ai licienta luata. e ca si cum ai face liceul da nu ai dat bacalaureatul.
Legea 76/2002 (legea "somajului") spune:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj - student care a terminat studiile dar nu a sustinut examenul de licenta anca1988 anca1988 Am terminat cursurile facultatii de Geografie din cadrul Univ. din Buc in septembrie 2010, dar examenul de licenta il sustin abia in februarie 2011. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Somaj licentiat divele divele avem urmatoarea situatie: -un tanar a terminat liceul in 2007 -a urmat facultatea 2007-2011, a absolvit in 2011, fara licenta -2007-2011 .10.01 - a lucrat ... (vezi toată discuția)
Somaj calina mihaela calina mihaela Dupa ce termin facultatea pot sa iau ajutor de somaj(facultate privata)? (vezi toată discuția)