avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare somaj absolventi liceu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare somaj absolventi liceu

Buna ziua!

Doresc sa stiu care sunt conditiile, suma si perioada de acordare a ajutorului de somaj unui absolvent de liceu 2014 cu BAC-ul promovat;
in cazul in care acesta este admis la facultate, poate sa mai beneficieze de acest ajutor?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CryTeK , utilizator 16:45, 2 August 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, in calitate de absolvent, trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii.

2. Dupa scurgerea celor 60 de zile de la absolvire i se acorda o indemnizatie de somaj de 250 lei lunar pe o perioada de 6 luni.

3. La data la care este admis intr-o forma de invatamant inceteaza plata indemnizatiei de somaj.

4. Actele necesare pentru inregistrarea la Agentia de Somaj:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Adeverinta de la scoala din care sa reiasa data absolvirii;
c. Adeverinta medicala, de la medicul de familie, din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta.
in cazul in care acesta este admis la facultate, poate sa mai beneficieze de acest ajutor?

Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am terminat liceul, pot beneficia de somaj Razerica Razerica Buna ziua ma intereseaza ce am nevoie pentru a beneficia de ajutorul de somaj am terminat clasa 12a nu am luat bacul pentru ca am corigenta la romana si mate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi Justitiarul711 Justitiarul711 Dupa terminarea facultatii o terta persoana nu a beneficiat de ajutorul de somaj pe motivul ca s-a inscris la master. Acum, dupa absolvirea masterului poate ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa absolvirea facultatii Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am si eu o intrebare,am terminat facultatea si vreau sa imi bag somajul,in cat timp de la terminarea facultatii pot sa il bag si ce acte imi ... (vezi toată discuția)