avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa absolvirea facultatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa absolvirea facultatii

Buna ziua,am si eu o intrebare,am terminat facultatea si vreau sa imi bag somajul,in cat timp de la terminarea facultatii pot sa il bag si ce acte imi trebuiesc,cat timp am somaj dupa terminarea facultatii si cat este?va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Elena_Aurelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:14, 7 August 2013
1. Trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

2. Dupa scurgerea celor 60 de zile veti primi, timp de 6 luni, o indemnizatie lunara de 250 lei.

3. Actele necesare pentru inregistrare la Agentia de Somaj sunt:
a) actul de identitate, în original si copie;
b) adeverinta de la facultate in care sa se specifice data absolvirii;
c) adeverinta medicala din care sa rezulte ca este clinic sanatoasa, apta de munca sau are eventuale restrictii medicale;
d) acte eliberate de organele financiare teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca in vigoare;
e) declaratia pe proprie raspundere a absolventilor ca nu urmeaza o forma de învatamânt la data solicitarii dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu da_dy da_dy in ce conditii un absolvent de invatamant liceeal poate obtine ajutor de somaj si ce acte ii trebuiesc si unde trebuie sa se adreseze (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi Justitiarul711 Justitiarul711 Dupa terminarea facultatii o terta persoana nu a beneficiat de ajutorul de somaj pe motivul ca s-a inscris la master. Acum, dupa absolvirea masterului poate ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj absolventi liceu ileana_c68 ileana_c68 Buna ziua! Doresc sa stiu care sunt conditiile, suma si perioada de acordare a ajutorului de somaj unui absolvent de liceu 2014 cu BAC-ul promovat; in ... (vezi toată discuția)