avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am terminat liceul, pot beneficia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am terminat liceul, pot beneficia de somaj

Buna ziua ma intereseaza ce am nevoie pentru a beneficia de ajutorul de somaj am terminat clasa 12a nu am luat bacul pentru ca am corigenta la romana si mate pot lua acum sau dupa 60 de zile de la corigenta?

Cel mai recent răspuns: Razerica , utilizator 19:42, 14 Iulie 2013
Perspectivele dvs nu sunt foarte incurajatoare dar va urez succes.

Asadar pentru obtinerea ajutorului de somaj, in situatia celor care au corigente sau nu au situatia încheiatã la toate materiile, acestia vor fi obligati sã se prezinte la AJOFM în interval de 60 de zile de la sustinerea si promovarea examenului de corigentã.
Adeverinta eliberatã de institutia de învãtãmânt trebuie sã specifice data promovãrii examenului de corigentã.
În situatia în care un absolvent de liceu nu promoveazã examenul de bacalaureat, indiferent dacã s-a prezentat sau nu la acest examen, respectivul absolvent trebuie sã se prezinte la AJOFM de care apartine cel mai târziu pânã pe data de 29 iulie 2013.
sunteti sigur ca nu se poate

astept si alte pareri

si vreau exact sa stiu ce acte sunt necesare pentru somaj
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2013
Razerica, utilizator
1. Daca aveti corigenta inseamna ca nu sunteti absolvent.

2. Dupa ce sustineti corigenta va inregistrati la Agentia de Somaj cu urmatoarele acte:

a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Adeverinta eliberata de la liceu prin care se confirma absolvirea si data absolvirii, in original si copie;
c. Adeverinta medicala (de la medicul de familie) din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;

domnul avocat de mai sus spune ca la 60 de zile dupa examenul de corigenta este adevarat?
1. - Termenul de inregistrare la Agentia de Somaj este de maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii (deci nu trebuie sa asteptati 60 de zile, va inregistrati imediat ce intrati in posesia adeverintei si a celorlate acte).
- Daca depasiti cele 60 de zile nu mai beneficiati de indemnizatie de somaj.

2. Dupa cele 60 de zile de la absolvire veti primi indemnizatie de somaj timp de 6 luni cate 250 lei lunar.

Alte discuții în legătură

Acordare somaj absolventi liceu ileana_c68 ileana_c68 Buna ziua! Doresc sa stiu care sunt conditiile, suma si perioada de acordare a ajutorului de somaj unui absolvent de liceu 2014 cu BAC-ul promovat; in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj absolvent georgiana92 georgiana92 Buna seara! Va rog sa-mi raspundeti, am si eu o intrebare cu referire la indemnizatia de somaj pt absolvent. Am picat bacul la romana dar il dau in toamna din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu paula elena margalina paula elena margalina buna ziua. am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)