avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu

buna ziua.
am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul pentru somaj si stiu ca trebuie sa fac acest lucru in maxim 15 zile.va rog daca puteti spuneti-mi ce acte imi sunt necesare pentru acest lucru.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 29 Septembrie 2011
1. Trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maxim 60 de zile de la data absolvirii.
2. Actele necesare:
- Actul de identitate, in original si copie;
- Actele de studii si de calificare,in original si copie;
- Certificatul de nastere,in original si copie;
- Certificatul de casatorie,in original si copie;
- Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
- Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indicatorul social de referinta.
- Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indicatorul social de referinta.
- Actul de absolvire a formei respective de invatamant, in original si in copie
- Declaratie pe propria raspundere a absolventilor ca nu urmeaza o forma de invatamant la data solicitarii dreptului
Buna ziua!
Am si eu o intrebare despre somajul dupa liceu, daca sunteti amabili sa imi raspundeti.
Momentan am terminat cu bacalaureatul si ma gandesc sa dau la facultate, insa ma gandeam totusi sa fac cererea de somaj.
Intrebarea mea este: " Voi primi somaj pana la inceperea facultatii sau nu mi se va accepta cererea din motiv ca am fost acceptata la facultate ( desi anul incepe abia in octombrie ) ? "
1. Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile de la data absolvirii formei de invatamant, daca intre timp nu ati gasit un loc de munca sau nu ati fost admisa la o alta forma de invatamant.
2. Indemnizatia de somaj inceteaza de la data admiterii intr-o forma de invatamant. Deci veti putea primi indemnizatie de somaj cel putin o luna de zile.
Buna ziua...As vrea sa stiu si eu...dupa terminarea liceului la seral...se poate primi acel somaj,....??? si acte...cam ce acte ar trebuii dk am terminat seralul si am si luat bac-ul????
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
cosmina_marina, utilizator
Aceleasi acte trebuiesc si in cazul tau

Alte discuții în legătură

Somaj dupa absolvirea liceului a_li_na a_li_na Buna ziua, dupa cate zile pot depune dosarul pentru somaj dupa absolvirea liceului? (vezi toată discuția)
Am terminat liceul, pot beneficia de somaj Razerica Razerica Buna ziua ma intereseaza ce am nevoie pentru a beneficia de ajutorul de somaj am terminat clasa 12a nu am luat bacul pentru ca am corigenta la romana si mate ... (vezi toată discuția)
Somaj Moussy Moussy In primul rand va salut. Pentru ca tot e isteria asta cu BAC-ul picat sau luat am si eu o intrebare. Cei care au picat bacul,nu se pot inscrie la o ... (vezi toată discuția)