avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu

buna ziua.
am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul pentru somaj si stiu ca trebuie sa fac acest lucru in maxim 15 zile.va rog daca puteti spuneti-mi ce acte imi sunt necesare pentru acest lucru.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 29 Septembrie 2011
Puteti da un telefon la Agentia de Somaj, sau un e-mail, sa intrebati.
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca inscrierea nu a fost facuta in termen de 60 de zile de la absolvire, mai este vreo sansa pentru a primi somaj, poate o alta perioada in care se pot depune cereri? Fata mea a terminat liceul anul acesta dar nu a stiut ca trebuie sa se inscrie in termen de 60 de zile la fortele de munca, iar acum i s-a spus ca e prea tarziu si nu mai poate primi somaj. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
ionut_lucian, utilizator
1. Daca a fost la Agentia de Somaj si i s-a spus ca e prea tarziu atunci inseamna ca a depasit termenul in care trebuia sa se inscrie pentru a primi indemnizatia de somaj.
2. Se poate inregistra la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca (fara indemnizatie de somaj) si poate i se gaseste un loc de munca sau poate sa faca un curs gratuit de calificare intr-o meserie.
3. E greu de crezut ca nu a stiut ca trebuie sa se inscrie in 60 de zile la Agentia de Somaj. Sunt atatea posibilitati de informare...!
4. Mai poate solicita indemnizatie de somaj dupa ce va lucra 12 luni si ii va inceta CIM din motive neimputabile ei.
ROMANIA :
Eu am terminat scoala in luna iulie cu bacul si toate cele , dupa examenul de bac am fost sa cer la liceu adeverinta prin care se spunea ca am absolvit liceul . Ma duc odata , imi spune ca sa revin peste o saptamana , ma duc a doua oara , tot asa peste o saptamana sa vin ca sigur imi da . Eh , cand ma duc iar dupa o saptamana ce credeti ca mi-a zis Maria Sa, secretara scolii ?! (eu stiam ca trebuie in 60 de zile) Imi spune ca sa revin dupa sesiunea din toamna de bac ca eu inca mai sunt elevul scolii pana termin cu examenul de bac . Acum intrebarea mea este : Se pun 60 zile de la data in care am terminat liceul sau de la data din care am terminat cu bacul ? Acum au fost niste colegi si le-a spus ca este prea tarziu .
1. Secretara liceului nu cunoaste legea si v-a dezinformat.
2. Absolvent de liceu poate fi cu si fara bacalaureat.
3. Daca ati pierdut indemnizatia de somaj din cauza ei o puteti trage la raspundere.
4. Cele 60 de zile decurg de la data absolvirii liceului (nu de la data promovarii examenului de bacalaureat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa absolvirea liceului a_li_na a_li_na Buna ziua, dupa cate zile pot depune dosarul pentru somaj dupa absolvirea liceului? (vezi toată discuția)
Am terminat liceul, pot beneficia de somaj Razerica Razerica Buna ziua ma intereseaza ce am nevoie pentru a beneficia de ajutorul de somaj am terminat clasa 12a nu am luat bacul pentru ca am corigenta la romana si mate ... (vezi toată discuția)
Somaj Moussy Moussy In primul rand va salut. Pentru ca tot e isteria asta cu BAC-ul picat sau luat am si eu o intrebare. Cei care au picat bacul,nu se pot inscrie la o ... (vezi toată discuția)