avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa absolvirea liceului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa absolvirea liceului

Buna ziua,
dupa cate zile pot depune dosarul pentru somaj dupa absolvirea liceului?
Cel mai recent răspuns: a_li_na , utilizator 19:16, 5 Iunie 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 60 de zile de la absolvirea liceului.

2. - La inregistrare veti depune si o adeverinta de la liceu in care se specifica si data absolvirii.
- Data absolvirii nu este aceea in care ati dat si luat examenul de bacalaureat ci data ultimei zile de scoala din ultimul an de studii.

3. Dupa cele 60 de zile de la absolvire, daca nu veti gasi sau nu vi se va oferi un loc de munca veti primi, timp de 6 luni, o indemnizatie de somaj de 250 lei pe luna.
In termen de 60 de zile de la absolvirea liceului. Din cate stiu, se considera ca ai absolvit liceul dupa examenul de Bac
1. Bacalaureatul se poate sutine si mai tarziu dar data absolvirii este data ultimei zile de scoala.

2. Exista si absolventi de liceu fara bacalaureat.
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am terminat liceul, pot beneficia de somaj Razerica Razerica Buna ziua ma intereseaza ce am nevoie pentru a beneficia de ajutorul de somaj am terminat clasa 12a nu am luat bacul pentru ca am corigenta la romana si mate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu paula elena margalina paula elena margalina buna ziua. am terminat liceul anul acesta si din anumite conditii nu doresc sa merg la facultate decat anul viitor.anul acesta vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj pavia pavia as dori sa stiu,daca un proaspat absolvent de liceu,are dreptul la somaj,si daca da...as vrea sa stiu care sunt demersurile pt a beneficia de acesta?va ... (vezi toată discuția)