avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... documente necesare infiintarii unei activitati de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

documente necesare infiintarii unei activitati de reparatii IT

documente necesare infiintarii unei activitati de reparatii IT
Cel mai recent răspuns: vataman19 , utilizator 09:46, 30 Martie 2010
Poti sa desfasori o astfel de activitate prin infiintarea unei societati comerciale, caz in care nu trebuie sa dovedesti calificarea in domeniul respectiv si care este reglementata de Legea 31/ 1990 sau poti sa te autorizezi ca PFA( persoana fizica autorizata) sau II( intreprindere individuala), forme de desfasurare a activitatii prevazute de OUG 44/2008, unde trebuie sa dovedesti calificarea in domeniul IT.
Ca sa afli ce documente iti trebuie , trebuie sa precizezi ce forma alegi.
Bafta!
Daca e sa aleg intreprinderea individuala , cum se numeste obiectul de activitate ? obligator e necesara calificarea in IT sau pot confirma prin actele angajatului meu ?
depinde ce doriti sa faceti SRL sau PFI.
Este obligatoriu ca tu sa ai acea calificare pentru ca tu infiintezi II. Citeste OUG 44/2008.
Codurile CAEN sunt:
-9511-Repararea calculatoarelor si a echipamentelor periferice care include:
-repararea si intretinerea:
calculatoare de birou;
laptop-uri;
unitati de disc magnetic, optic, imprimante, monitoare, tastaturi, mouse-uri, ,joystick-uri si accesorii pentru acestea; modemuri interne/externe, terminale de computer specializate, servere, scanere, cititoare cartele, casti pentru simularea realitatii virtuale, proiectoare calculator, ATM-uri, POS-uri, PDA
9512-Repararea echipamentelor de comunicatii- care include repararea si intretinerea echipamentelor de comunicatii cum ar fi telefoane fara fir, celulare, echipamente modem, faxuri, routere, punti, modemuri, aparate radio-receptie, camere profesionale video si de televiziune.
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul caen corect anemaria_ioana anemaria_ioana Daca un I.I. doreste sa cumpere componente calculator, doar ocazional, pe care le revinde cu un mic adaos (fara a-si face stoc de astfel de produse, doar la ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma - srl-d BiancaFlorea BiancaFlorea Buna ziua, Doresc sa infiintez o firma care va avea ca domeniu de activitate: mentenanta calculatoare( reparare calculatoare, intretinere retele si ... (vezi toată discuția)
Ce coduri caen trebuie trecute mitdan67 mitdan67 Vreu sa deschid un magazin in care sa pot vinde telefoane mobile si accesorii ,.calculatoare si accesori precum in acelasi loc si un service pentru repararea ... (vezi toată discuția)