avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... platesc taxa de timbru pentru cerere despagubiri?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

platesc taxa de timbru pentru cerere despagubiri?

Se plateste taxa de timbru pentru despagubiri in urmatoarele situatii sau nu ?>

Am o discoteca sub apartamentul meu si o expertiza sonometrica semnata de administrator ca au depasiri.

1) sunt somer fara indemnizatie si solicit o despagubire de x euro pt disconfort fonic
2) nu sunt somer si doar solicit despagubire x euro pt disconfortul fonic pe ultimii doi ani de zile, eventual inchiderea clubului.

platesc taxa de timbru pt despagubiri sau nu?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 16:35, 10 Aprilie 2010
O actiune de acest fel, in civil cu obiect pretentii , se timbreaza
. Inainte de chemarea in judecata ar trebui sa incercati pe cale amiabila - prin conciliere directa , solutionarea litigiului.
Daca ajungeti la judecata aveti dreptul, sa solicitat prin cerere scrisa , ajutor public judiciar pentru scutirea taxei de timbru.
Asociatia de proprietari ar trebui sa faca demersuri pentru obligarea patronului pentru antifonarea spatiului comercial.
nu avem asociatie de locatari

e posibil la conciliere PRIN AVOCAT sa primesc banii / pretentii in mod legal, adica efectiv sa incasez aceste daune - despagubiri - pretentii ? subliniez : "IN MOD LEGAL"
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2010
ContSters83715, utilizator
Aveti posibilitatea de a apela la un avocat, care sa ii aduca la cunostinta (sa-l notifice) prin biroul avocatial, sa-l convoace la o negociere eventual la o ora si data fixata, la biroul sau. . Despre pozitia patronului, nu puteti sa stiti pana nu vedeti cum va intelege. Avocatul va putea sa va sfatuiasca ce aveti de facut. Oricum, avocatul stie sa puna problema in favoarea dvs. in discutiile cu el...
discoteca doreste sa imi dea bani IN MOD ILEGAL, direct in mana. eu vreau sa evit asta. pt a nu fi santajat ulterior (cunoastem cazuri....din auzite)

sper sa aflu acest amanunt important, daca pot IN MOD LEGAL LA CONCILIEREA PRIN AVOCAT ..... da/nu? multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
ContSters83715, utilizator
Intrebarea nu este grea deloc. Daca doreste sa va dea bani, inseamna ca recunoaste deranjul pe care vi-l creeza. In fata avocatului, prin incheirea unui act din care sa rezulte pentru ce va inmaneaza suma respectiva, este cat se poate de legal.

Alte discuții în legătură

Tulburarea vecinilor prin muzica rumiana rumiana este cam acelasi subiect ca si la ceilalti cu muzica data tare cu galagie si care i deranjeaza pe jigodiile de vecini.eu stiu ceva de chestia ca nu poate sati ... (vezi toată discuția)
Aviz de functionare ingrid35 ingrid35 Buna ziua ! o societate comerciala cu profil de activitate baruri si restaurante detine un aviz de functionare emis de primaria de care apartine cu program de ... (vezi toată discuția)
Informare la zi Dana Deea Dana Deea Buna ziua...imi puteti spune va rog care este ultima lege in vigoare pentru ca in anumite articole gasesc intervalul 7.00- 22.00 sau 8.00 - 23.00. Se respecta ... (vezi toată discuția)