avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... platesc taxa de timbru pentru cerere despagubiri?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

platesc taxa de timbru pentru cerere despagubiri?

Se plateste taxa de timbru pentru despagubiri in urmatoarele situatii sau nu ?>

Am o discoteca sub apartamentul meu si o expertiza sonometrica semnata de administrator ca au depasiri.

1) sunt somer fara indemnizatie si solicit o despagubire de x euro pt disconfort fonic
2) nu sunt somer si doar solicit despagubire x euro pt disconfortul fonic pe ultimii doi ani de zile, eventual inchiderea clubului.

platesc taxa de timbru pt despagubiri sau nu?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 16:35, 10 Aprilie 2010
Deoarece este un subiect care ma intereseaza f.mult,fiind in situatie asemanatoare,nu am inteles expresia ,,expertiza sonometrica semnata de administrator".Care administrator si pe ce se bazeaza expertiza sonometrica?

In urma unei expertize ,se poate apela la Garda de Mediu sau chiar la PMB,serv.de mediu,poluare fonica-depinde daca o vor recunoaste?
Senatorii sting lumina în barurile de bloc la ora 23 08 apr 2010,
Actualizat REALITATEA.NET

Plenul Senatului a adoptat joi o propunere legislativă prin care se majorează amenzile pentru încălcarea liniştii publice de către persoanele fizice sau firmele deţinătoare de cafenele, restaurante şi baruri în imobilele cu destinaţia de locuinţe, limitându-le totodată orarul de funcţionare.


Senatorii vor să închidă barurile de la parterul blocurilor la ora 11 seara
Propunerea legislativă include la capitolul contravenţiilor în privinţa normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi cazul în care sunt organizate "petreceri cu caracter privat şi utilizată aparatură muzicală de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în structurile care prestează servicii de alimentaţie publică situate în imobilele cu destinaţia de locuinţe, după orele 22.00, în mediul urban". De asemenea, a fost instituită o amendă de la 2.500 la 5.000 de lei în cazul încălcării acestor prevederi legale. Acelaşi cuantum al amenzii a fost stabilit şi pentru situaţia în care sunt organizate petreceri cu caracter privat şi este utilizată de aparatură muzicală la intensitate "de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban" - anterior amenda fiind de la de la 500 lei la 1.500 lei. De asemenea, a fost completată Ordonanţa de Urgenţă 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă în sensul stabilirii programului maxim de funcţionare a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor situate la parterul imobilelor cu destinaţia de locuinţă. Astfel, structurile care prestează servicii de alimentaţie publică, de tip restaurant, cafenele şi baruri fără spectacol pot funcţiona între orele 08.00 şi 22.00 pe timp de iarnă (lunile octombrie - martie) şi între orele 08.00 şi 23.00 pe timp de vară (lunile aprilie - septembrie). Nerespectarea acestui program se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. În situaţia în care societatea în cauză repetă contravenţia într-un interval de 12 luni, chiar dacă amenda a fost plătită, primăria va suspenda activitatea acesteia pe o perioadă de 30 de zile. Propunerea legislativă urmează să intre în atenţia Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional în această speţă.

victorieee! :)
Uneori, trecutul apropiat, este mai indepartat decat viitorul indepartat.
Ma bucur ca ai iesit victorios!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Alexandru Constantin, utilizator
am inteles ca de la senatori urmeaza sa fie trimisa la Camera Deputatilor - for decizional...si ca mai dureaza, cine stie, jumatate de an....dar initiativa asta a venit in urma nenumaratelor reclamatii facaute de zeci de locatari si nicidecum nu venea singura, doar datorita mie (adica unei singure persoane), ramane sa asteptam toti cei care suntem in situatia descrisa mai sus (deturnarea unui proiect de lege sau facerea lui numai ca sa exista... ca activitate si neducerea lui la sfarsit e viitorul apropiat-indepartat - din punctul meu de vedere am facut cate reclamatii am putut, nu am ce sa imi reprosez)


dupa cum vezi un proiect de lege contra motociclistilor care trezesc oamenii din somn pe magheru.. tot pe motive de zgomot.. e...la mii de ani lumina distanta...cu toate ca e tot problema de zgomot
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
ContSters83715, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea vecinilor prin muzica rumiana rumiana este cam acelasi subiect ca si la ceilalti cu muzica data tare cu galagie si care i deranjeaza pe jigodiile de vecini.eu stiu ceva de chestia ca nu poate sati ... (vezi toată discuția)
Aviz de functionare ingrid35 ingrid35 Buna ziua ! o societate comerciala cu profil de activitate baruri si restaurante detine un aviz de functionare emis de primaria de care apartine cu program de ... (vezi toată discuția)
Informare la zi Dana Deea Dana Deea Buna ziua...imi puteti spune va rog care este ultima lege in vigoare pentru ca in anumite articole gasesc intervalul 7.00- 22.00 sau 8.00 - 23.00. Se respecta ... (vezi toată discuția)