avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii modalitate retinere cotizatie sindicat la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

modalitate retinere cotizatie sindicat la disponibilizare

Intrebarea mea este cum se retine cotizatia pentru o persoana care este disponibilizata, iar pe langa ultimul ei salariu primeste alte trei salarii brute avute de ea. Socotesc ca fiind venit brut suma impreuna cu salariile compensatorii (se dau din fondul de salarii conform contractului colectiv de munca pe unitate), pentru ca sunt tot venituri realizate de acea persoana?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 09:36, 30 Martie 2010
as fi de parere ca din aceste salarii compensatorii nu se mai poate retine cotizatia pentru sindicat motivat de faptul ca persoana care le primeste nu mai are calitatea de angajat. calitatea de angajat este un element esential pentru obtinerea calitatii de membru de sindicat, lipsind aceasta nu se mai poate retine cotizatia. sa mai vedem si alte pareri...
MULTUMESC PENTRU RASPUNS, ORICUM TREBUIE SA ULTIMA COTIZATIA LA LICHIDARE, DAR NU STIU DACA SA OPRESC DIN TOATA SUMA SAU NUMAI DIN SALARIU.
De regula contributia pt sindicat se retine ca procent (de obicei 1%) din salariul de baza (incadrare). In acest caz chiar daca se primesc x salarii compensatorii cotizatia de sindicat din luna respectiva ramane neschimbata intrucat salariul de baza ramane acelasi doar salariul brut modificandu-se (astfel nu se rentine contrib de sindicat pt salariile compensatorii).

In schimb daca contributia pt sindicat se calculeaza ca procent din salariul brut atunci aceasta se va retine si pt salariile compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)
Se retine somaj pt suma de co neefectuat? lilid lilid Buna ziua, Am o intrebare: un salariat este disponibilizat, are 4 zile de concediu de odihna neefectuate. La calculul salarial tb sa-i adaug suma pt ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut 670 lei iar net = ? ionellat ionellat DIN ACEST SALARIU MINIM BRUT STABILIT DE GUVERNANTI CU CAT RAMANEM IN MANA? CARE SUNT ULTIMELE PROCENTE VALABILE: CAS, SOMAJ, PENSIE, IMPOZIT , ETC CE SE RETIN ... (vezi toată discuția)