avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere deschidere succesiune

in urma decesului mamei a ramas un apartament a carei unica proprietara a fost. Noi suntem doua surori care mostenim acest apartament.La deschiderea succesiunii pot renunta la partea mea in favoarea surorii mele cu o clauza prin care se obliga sa-mi dea intr-un anumit interval de timp stabilit de comun acord contravaloarea partii care mi se cuvine din apartament?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:59, 30 Martie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Renuntarea cu primirea contravalorii valoreaza acceptare.
Trebuie sa acceptati si apoi sa faceti iesirea din indiviziune, cu ramanerea masei succesorale in proprietatea surorii dvs. si plata catre dvs. a unei sulte.
De aici puteti accepta ca sulta sa se plateasca in rate, sau cum doriti...
Succes!
Multumesc pentru raspuns.Partajul apartamentului dupa deschiderea succesiunii se poate face prin notariat?Costa la fel dac s-ar face act de vanzare cumparare intre mine si sora mea sau partajul cu stabilirea sultei este mai ieftin ?
Da, se poate face prin notar.
Despre costuri cel mai bine intrebati notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si iesire din indiviziune vioalex vioalex Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog duma_alexandru duma_alexandru tata a decedat la sfarsitul lui august, anul acesta, si vreau sa deschid succesiunea pt un apartament si un autoturism mostenitori sunt: mama, eu si sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj succesoral cristina.00 cristina.00 este legal(posibil) ca eu sa ii dau jumatate din contravaloarea apartamentului surorii mele atata timp cat mama noastra este in viata? se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)