avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Balcon la parter construit fara autorizatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Balcon la parter construit fara autorizatie

Am achizitionat in 2009 un apartament la parterul unui bloc si acum incerc sa obtin avizele necesare pentru concesionarea terenului din fata apartamentului si deschiderea unui cabinet medical. Mare a fost uimirea cand am descoperit ca balconul care era construit nu are documentele necesare pentru constructie. Sunt acum in postura de a intocmi si actele necesare pentru balcon, dar daca nu obtin terenul pentru deschiderea la strada a cabinetului, pot fi tras la raspundere de constructia ilegala care este efectuata cu ceva ani in urma. As mai dori sa stiu care este suprafata maxima pe care o pot concesiona si daca aceasta implica si balconul existent sau nu. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:40, 30 Martie 2010
Pentru balconul construit deja va trebuie acceptul asociatiei de proprietari care are in proprietate comuna o latime de 0.90 m de la zidul cladirii, de jur imprejurul cladirii.
Astfel Dv. trebuie sa mergeti intai la asociatie, sa va luati acest aviz, sa-l legalizati la notar (la care mergeti cu un reprezentant al asociatiei pentru semnatura pe actul legalizat), apoi sa mergeti la primarie sa obtineti autorizatia de constructie pentru acel balcon deja construit. E bine sa aveti si planul (desenul) acestei constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon la parter ionel12 ionel12 Buna ziua, doresc sa realizez un balcon la un apartament la parter . As dori daca puteti sa ma indrumati cu pasii care trebuie urmati. (primarie,arhitect s.a ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)
Teren constructie balcon paliucatalina paliucatalina as dori sa aflu cui ii apartine terenul de sub balcoanele de la etajele superioare ale blocului? Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare nu se ... (vezi toată discuția)