Suntem o societate comerciala care ne-am schimbat sediul social dintr-o localitate in alta (din acelasi judet). Autoturismele proprietatea firmei sunt inscrise in evidentia primariei din vechea localitate si ca urmare platim impozite catre aceasta.
Am dori sa platim impozitul auto in noua localitate in care ne-am mutat cu sediul social. Care sunt pasii de urmat pentru acest lucru?
Trebuie schimbate cartea de identitate si certificatul de inmatriculare pe noua localitate?
Este posibil acest lucru?
In cazul in care este posibil este suficient sau mai trebuie facute si alte modificari?
Multumesc.
Daca aveti punct de lucru in vechea localitate puteti plati in continuare acolo.
Daca nu , faceti o declaratie la noul organ fiscal de pe raza localitatii unde v-ati mutat sediul ,in termen de 30 zile de la modificarea survenita.
art 264 , alin 4 din normele de aplicare a codului fiscal (HG 44/2004)
(4) Orice persoană care dobândeşte/transferă un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie cu privire la mijlocul de transport la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru în termen de 30 de zile inclusiv, de la modificarea survenită.
Nu este nevoie sa schimbati actele autovehiculelor
Noi mai avem inca un punct de lucru in localitatea din care ne-am mutat.
Dar am vrea sa putem plati impozitele in noua localitate.
Aceasta declaratie la care faceti referire se depune la compartimentul de specialitate din cadrul primariei din localitatea in care ne-am mutat sediul sau la compartimentul similar din cadrul vechii localitati?
Multumesc.