V-as ruga daca se poate sa-mi raspunda cineva, cit mai curind ca sa stiu cum sa fac, in favoarea mea, bineinteles, tinind cont de urmatoarele:
Am ramas de mai multe luni fara servici, deci nu-mi mai pot achita ratele, datoriile la timp.
Unul din imprumuturile pe care le am sunt facute la un CAR Invatamint din iunie 2008
Din eprilie 2009 nu am mai lucrat, deci nu am mai avut de unde sa-mi achit ratele. Prin august am facut totusi un efort si am platit ceva, dar doar atit, pina in prezent.
Pe data de 10.11.2009 am primit o instiintare de plata, de la respectivul CAR, prin care eram somata sa achit intreaga suma imprumutata in termen de 10 zile, daca nu: "Dupa trecerea termenului stabilit, contractul de imprumut, care este titlu executoriu, se va supune executarii silite in conditiile dispozitiilor legale."
Bineinteles ca m-am cam speriat, nu am de unde sa-mi achit ratele, nu intreaga suma.....
Dar mi-am spus asta e, voi vedea ce si cum trebuie facut, si am asteptat urmatoarea lor miscare.
A trecut timpul, am mai primit un singur telefon, la care le-am expicat ca inca nu-mi gasisem de lucru, m-au amenintat ca ma executa silit.
Astazi, m-au sunat, spunindu-mi ca ma cauta sa le dau in scris cind le voi achita.
INTREBAREA MEA ESTE: ce trebuie sa fac in continuare, avind in vedere ca totusi nu am de unde sa achit intreaga suma, sa-i las sa ma dea spre executare silita.
Ma gindesc ca poate voi cistiga eu timp, dar vor creste cheltuielile, care se vor aduna la credit, nu?
Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un sfat, cum sa procedez, nu sunt de rea credinta, le-am spus, voi incerca, nu stiu de unde, sa le dau ceva, cit de cit pe luna, dar daca nu accepta?
Trebuie sa intelegeti ca unitatea creditoare,independent de situatia dvs ,detine obligatia sa recupereze creditul
Totodata restantele=creanta acumulata de dvs,intruneste
- conditia de certa prevazuta de art 379 al 3 Cod procedura civila, rezultand din insasi actul de creanta =contractul cu banca ,
-conditia de lichida ,conform dispozitiilor art 379 al 4 Cod procedura civila cand catimea este determinata prin insusi actul de creanta ,emanand de la debitor,fie opozabile lui in baza unei dispozitii legale sau a stipulatiilor continute in actul de creanta,
-creanta este exigibila -data scadentei fiind determinata prin contractul de creditare
daca aveti bunuri pe numele dvs, implicit daca au ce executa silit, ar fi bine sa va intelegeti cu ei in ceea ce priveste plata si sa faceti un efort sa platiti, ca aceste bunuri sa nu fie executate
daca nu sunt bunuri, nu are sens sa semnati angajamente de plata pe care nu le puteti respecta. nu pot decat sa va puna poprire pe salariu, cand veti avea unul
Notificare banca
simonacordos
buna ziua,am si eu nevoie de un sfat si de o lamurire cu privire la un credit pe care il detin la [EDITAT].
creditul a fost facut pt niste produse ,pe 3 ani, ... (vezi toată discuția)