am facut o mare prostie, am luat ceva dintr-un hypermarket, am fost prinsa, m-au dus intr-o camera, a venit politia, am dat declaratii, am platit produsul, apoi am fost dusa la sectie, mi s-a luat alta declaratie, mi-au facut poze, amprente, si am ramas cu o multime de nelamuriri, si anume, ei mi-au spus ca nu mi-au facut dosar penal, dar fapta mi se va trece in cazier??? si voi primi acasa o amenda administrativa??? si daca o voi primi cam cand sa ma astept, mentionez ca au trecut cam 3 saptamani de atunci!! multumesc mult,p.s, sunt majora
Solutia pentru infractiunea de furt o va dispune numai procurorul la propunerea politiei. In functie de prjudiciu (care este recuperat) se va dispune plata unei amenzi administrative, probabil.
Succes!
Procurorul de caz poate dispune neinceperea urmaririi penale sau scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative. In acest caz, cazierul nu o sa va fie patat....
Multumesc din suflet pt raspuns, dar amenda asta e obligatorie?? sau in functie de ce se da?? pana la urma am platit produsul, nu e o regula in toate cazurile de furt in care produsul se plateste? si cazierul meu ramane curat?? dar la politie mi s-a spus ca am scapat de dosar, asta cu ce ma ajuta daca tot primesc amenda?
Dupa terminarea cercetarilor de la politie ,dosarul va fi inaintat Parchetului competent cu propunere,probabil de amenda administrativa,in cazul dvs.,urmand ca procurorul de caz ,analizand actele si lucrarile dosarului sa se pronunte asupra sanctiunii care va fi aplicata.
Furt
g3o
Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin
bogdan1989
daca am luat din kaufland in decembrie 2010 niste produse in valoare de 250 ron a venit politia au recuperat toate produsele intacte am fost la politie am dat ... (vezi toată discuția)
Furt calificat banal!
stefanu
Buna zioa . MI s`a intocmit dosar penal cu denumire de furt calificat pt urmatoarea fapta . Eram intr`un magazin numit METRO cu niste prieteni , ei vroiau sa ... (vezi toată discuția)