am o investitie pe termen lung pe care am finalizat-o in 2010 insa pentru ia nu am autorizatie de constructie . Pot sa o declar la impozite si taxe pentru calculul impozitului pe cladire ?
In baza a ce ati construit cladirea ?
Incercati sa mergeti la biroul urbanism de la primarie si sa vedeti ce puteti face pentru viitor sa nu va luati amenda :sorry:
La impozite si taxe va va cere un document din care sa reiasa ca sunteti proprietarul unei cladiri si ce fel de cladire este pentru ca sa poata sa o introduca intr-o grila in functie de: materialul din care este construita, suprafata utila, suprafata ocupata, utilitati, etc.
Da, puteti sa declarati cladirea la impozite si taxe.
-art.249 cod fiscal "orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit pentru acea cladire...".
-normele metodologice de aplicare a codului fiscal - Titlul IX pct 31 alin.6 lit.c "cladire finalizata - ...pct.3 are expirat termenul de valabilitate prevazut in autorizatia de construire si nu s-a solicitat prelungirea valabilitatii acesteia ori cladirea a fost realizata fara autorizatie de construire..."
-pct.243 din norme "declararea cladirilor in vederea impunerii si inscrierea acestora in evidentele aut.adm.publice locale reprezinta o obligatie legala a contribuabililor care detin in proprietate aceste imobile, chiar daca ele au fost executate fara autorizatie de contruire"
Asa ca, dvs.depuneti declaratia la impozite si taxe...ei au obligatia sa calculeze impozitul...