avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit cladire fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit cladire fara autorizatie de constructie

am o investitie pe termen lung pe care am finalizat-o in 2010 insa pentru ia nu am autorizatie de constructie . Pot sa o declar la impozite si taxe pentru calculul impozitului pe cladire ?
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 20:26, 31 Martie 2010
In baza a ce ati construit cladirea ?
Incercati sa mergeti la biroul urbanism de la primarie si sa vedeti ce puteti face pentru viitor sa nu va luati amenda :sorry:
dar pana ajung la urbanism pot sa declar cladirea la impozite si taxe locale ?
multumesc ,
La impozite si taxe va va cere un document din care sa reiasa ca sunteti proprietarul unei cladiri si ce fel de cladire este pentru ca sa poata sa o introduca intr-o grila in functie de: materialul din care este construita, suprafata utila, suprafata ocupata, utilitati, etc.
Da, puteti sa declarati cladirea la impozite si taxe.
-art.249 cod fiscal "orice persoana care are in proprietate o cladire situata in Romania datoreaza anual impozit pentru acea cladire...".
-normele metodologice de aplicare a codului fiscal - Titlul IX pct 31 alin.6 lit.c "cladire finalizata - ...pct.3 are expirat termenul de valabilitate prevazut in autorizatia de construire si nu s-a solicitat prelungirea valabilitatii acesteia ori cladirea a fost realizata fara autorizatie de construire..."
-pct.243 din norme "declararea cladirilor in vederea impunerii si inscrierea acestora in evidentele aut.adm.publice locale reprezinta o obligatie legala a contribuabililor care detin in proprietate aceste imobile, chiar daca ele au fost executate fara autorizatie de contruire"
Asa ca, dvs.depuneti declaratia la impozite si taxe...ei au obligatia sa calculeze impozitul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc impozit pentru o casa neterminata ? lenamat lenamat In ianuarie 2007 am obtinut o autorizatie de constructie pentru o casa in comuna natala. E prevazut termenul de 12 luni pentru inceperea lucrarilor si 60 luni ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pascu tavi pascu tavi Am o casa de vacanta, in constructie, conform autorizatiei de constructie din 2010, august, pana in august 2011. In 2010, in toamna, am terminat de ridicat ... (vezi toată discuția)
Impozit caldiri persoane juridice oanazaharov oanazaharov Buna ziua! As vrea sa va intreb daca in conditiile in care firma mea are ca obiect principal de activitate- vanzare si cumparare de imobile proprii- trebuie ... (vezi toată discuția)