avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in pretentii

pot formula o actiune in pretentii in cazul in care am imprumutat unei persoane aproximativ 8000 lei fara a incheia un act scris???? intelegerea a fost doar pe cale verbala si nu am nici un act care sa justifice faptul ca am imprumutat suma de 8000 lei , doar actele bancare de tranzactie a sumei respective. Care este suma minima pt care pot formula o actiune in pretentii???
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:46, 31 Martie 2010
sub ce motiv s-a facut tranzactia bancara . ce ati scris?imprumut pe ....?
efectiv depunere de numerar in contul respectivului
Puteti formula actiune in pretentii, dar trebuie sa dovediti cel putin cu martori ca s-au dat banii, iar imprumutul de la banca nu este relevant decat in conditiile in care specificati directia banilor.Daca este sinplu pentru nevoi personale, nici o sansa.
In legatura cu suma pe care o puteti solicita in instanta, nu exista nici o limita, difera doar instanta competenta, Judecatorie sau Tribunal.
Atentie la taxa de timbru, se plateste la valoarea sumei revendicate.
niculaucarmen a scris:

efectiv depunere de numerar in contul respectivului


Se specifica deponentul?
in actul de la banca este specificat numele deponentului si numele celui care va beneficia de suma respectiva, insa nu este specificat obiectul tranzactiei, adica imprumut. suma totala e de 2000 euro, 1200 prin banca si 800 personal in mana, fara act bancar

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat o firmă cu bani, dar la bancă am specificat ,,depunere numerar''. persoana respectivă refuză să îmi restituie banii, am șanse să-i recuperez? Anne Mercadante Anne Mercadante Buna ziua, am depus de la o persoană fizică pe persoana juridică o sumă de bani fiind ca împrumut doar ca nu am specificat la banca împrumut ci depunere ... (vezi toată discuția)
Imprumut decapotabila decapotabila Buna ziua! Am imprumutat unei persoane 1000 de euro. Persoana respectiva nu mi-a inapoiat banii. In momentul in care i-am imprumutat am facut o copie xerox ... (vezi toată discuția)