avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Emitere decizii drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Emitere decizii drepturi salariale

Pentru modificarea drepturilor salariale nu trebuie mai intai sa se emita o decizie
si apoi sa se intocmeasca actul aditional ?
Exista cazuri cand se intocmesc doar actele aditionale ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 12:41, 31 Martie 2010
Este suficient actul aditional semnat de ambele parti.
codul muncii
ART 17.(1)Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice .
4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 15 zile de la data incunostintarii in scris a salariatului, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare rezulta ca posibila din lege sau din contractul colectiv de munca aplicabil.

In practica insa, cele mai multi angajatori intocmesc direct actul aditional
data incunostintarii in scris a salariatului

Intentia angjatorului de a propune o madificare de clauza in CIM se comunica in scris salariatului pentru ca acesta sa-si formeze un punct de vedere, accepta sau nu. Este o notificare sau insausi actul aditional si nu o decizie. Decizia reprezinta o hotarare deja stabilita, dar in cazul clauzelor CIM este nevoie de negociere si acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere cim aurash29 aurash29 Buna ziua, Art. 17 din Codul Muncii \\"(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca masterand1 masterand1 Buna ziua. In urma cu 10 luni mi-a fost schimbat locul de munca, cu acordul meu, in cadrul aceleiasi institutii, printr-o decizie de transfer, cu modificarea ... (vezi toată discuția)
Salariatele insarcinate popescu mihaela popescu mihaela Sunt insarcinata in 13 sapt. am anuntat in scris conducerea soc.(privata) la care lucrez si nu au vrut sa inregistreze instiintarea. dupa insistente am primit ... (vezi toată discuția)